Hur fixar jag E-postproblem på Outlook Express?

April 23

Hur fixar jag E-postproblem på Outlook Express?


Alla PC-användare som kör operativsystemet Windows XP har möjlighet att kontrollera sin e-post via Outlook Express ansökan. I senare versioner av Windows, inklusive Vista och 7, Windows Mail ersatte Outlook Express. Om du har problem med att skicka eller ta emot e-postmeddelanden i Outlook Express finns en mängd olika metoder för felsökning kan du följa för att identifiera och lösa problemet.

Instruktioner

1 Stäng Outlook Express ansökan om den är öppen eller springer.

2 Kontrollera din Ethernet eller trådlös anslutning till att du har en aktiv Internet signalen. Om datorn inte är ansluten till Internet, kommer Outlook Express inte kan ta emot e-post.

3 Öppna Outlook Express ansökan.

4 Se till att texten "Working Online" visas i det nedre högra hörnet av fönstret. Om "Arbeta offline" visas, gå till menyn "Arkiv" och avmarkera rutan bredvid "Arbeta offline".

5 Öppna menyn "Verktyg" och välj "Konton". Markera sedan namnet på ditt e-postkonto och klicka på "Egenskaper".

6 Se till att du har rätt inkommande och utgående adresserna på fliken "Servrar".

7 Mata in ditt e-postkonto användarnamn och lösenord om det angavs felaktigt innan.

8 Kontakta din e-postleverantör för att ta reda på vilken server portar Outlook Express ska använda. Gå sedan till fliken "Avancerat" och ange rätt utgående och inkommande portnummer.

9 Tryck på "OK" för att spara kontoinställningarna och återgå till huvud Outlook Express fönster. Tryck på "Skicka / ta emot" knappen längst upp i fönstret för att få programmet tillbaka på nätet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com