Hur man använder en transparent gräns CSS

August 10

Hur man använder en transparent gräns CSS


Insyn i CSS använder oftast den RGBA färgstandard, och du kan ställa transparenta gräns färger på detta sätt. I RGBA anger du värden som sträcker sig från noll till 255 för rött, grönt och blått. Du ange en öppenhet nivå som sträcker sig från en för ogenomskinlig och noll för osynlig. Många designers använder RGBA färger i bakgrunder. Applicera RGBA färger till någon CSS egendom som kan ta en färg. Denna teknik är ren och enkel och kräver inte hacka att arbeta i alla moderna webbläsare.

Instruktioner

1 Öppna HTML-filen för webbsidan som innehåller innehåll som kommer att få en transparent gränsen. Använd en kod redigerare som Notepad ++, BBEdit eller jEdit. Leta taggarna omger innehåll du vill lägga en transparent ram runt och ta del av klassnamnet för taggen. Om du ser ingen lägger ett klassnamn så här:

<Div class = "myborder"> innehåll ... </ div>

2 Hitta de röda, gröna och blå (RGB) värden för transparent färg du vill använda. Använd färgpaletten verktyget i alla grafikredigeringsprogram eller använda en webbplats som innehåller en färgväljaren. Du behöver inte hexadecimalkoden.

3 Gå tillbaka till HTML-filen och titta mellan <head> och </ head> taggar. Antingen hitta en uppsättning <style> taggarna eller kod som ser ut så här:

<Link rel = "stylesheet" href = "style.css" type = "text / css" />

Ovanstående kod är bara ett exempel; användning av <link> taggen varierar. Öppna css filen som omnämns i <link> taggen, om du har en, eller lägga till CSS-kod mellan <style> och </ style> taggarna.

4 Skriv följande CSS-kod, som ersätter "classname" med klassnamnet för din HTML-taggen och färgvärden med din egen:

.classname {border-färg: RGBA (255,0,0,0.5);}

Ovanstående kod ställer in kantfärg till rött och ger det en 50 procents transparens.

5 Lägg en kant bredd så här:

.classname {border-färg: RGBA (255,0,0,0.5); border bredd: 5px;}

Ändra numret innan "px" till önskad bredd gränsen i pixlar. Här är en kort hand CSS egendom som kombinerar färg och bredd:

.classname {kant: 5px solid RGBA (255,0,0,0.5);

Den korta hand egendom kräver "border-stil" liksom bredden och färg. Använd "fast" för att göra en fast gräns. Observera att "fast" inte hänvisar till genomskinlighetsvärde färgen.

Tips

  • Mjuka dina gränser ännu mer genom att använda "border-radius" egendom i CSS-kod. Denna fastighet rundar hörnen av gränserna.
  • Även moderna webbläsare inte kräver hacka att göra transparent gränser arbete, äldre versioner av Internet Explorer är inte kompatibla med RGBA. Den bästa metoden är att ställa in en solid färg först och transparent färg andra. Webbläsare som kan läsa RGBA kommer att använda andra kantfärg. Denna metod kommer inte att bryta layouter samtidigt som den bästa upplevelsen till de bästa webbläsare, en praxis som kallas "progressiv förbättring."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com