Hur gör jag fart upp min laptop säkert och gratis?

February 4

Hur gör jag fart upp min laptop säkert och gratis?


En bärbar dator kräver regelbundet underhåll för att hålla den igång bra. Eftersom data och onödiga filer bygga upp på en bärbar dator hårddisk med tiden, kan de orsaka en gradvis förnedrande prestanda. Dessutom kan dolda skadlig kod och spionprogram installerat på din bärbara dator förbrukar CPU-resurser och bromsa andra program. Med hjälp av fri programvara för att rengöra din bärbara dator är ett säkert och enkelt sätt att snabba upp den igen.

Instruktioner

CCleaner --- File Rengöring

1 Ladda ner gratis CCleaner programmet från CCleaner webbplats.

2 Installera programmet på din bärbara dator och gör det möjligt att placera en genväg på skrivbordet, klicka på genvägen CCleaner för att starta programmet.

3 Gå igenom listan över filer som programmet kommer att rensa såsom cache-filer, temporära filer och minnesdumpar. Dessa filer tar upp utrymme på hårddisken och kan bromsa din bärbara prestanda. Du kan ta bort kontroller från de filer du inte vill att programmet ska rengöra.

4 Välj att "Analysera" din bärbara dator. Programmet kommer att rapportera hur många filer kommer att tas bort och hur mycket utrymme på din bärbara dator kommer att rengöras.

5 Klicka på "Kör Cleaner" för att starta rengöringsprocessen. Låt programmet att helt ta bort alla överflödiga filer från datorn.

CCleaner --- registret rengöring

6 Klicka på genvägen CCleaner för att starta programmet.

7 Klicka på "registret" fliken ligger på vänster sida av programmet. Det kommer att se ut som en grupp av små blå lådor. Detta kommer att ta dig till registret rengöring delen av programmet.

8 Klicka på "Scan för frågor" och låta programmet för att slutföra skanningen. Det kommer att rapportera vilka frågor det har funnit en sådan som oanvända filtillägg, tom fil klasser och andra föråldrade registerposter som kan ge störningar upp den bärbara datorns register.

9 Välj vilka frågor du vill att programmet för att ta bort genom att lägga till en bock bredvid objektet i listan.

10 Klicka på knappen "Fix utvalda frågor". Du kommer att uppmanas att spara en säkerhetskopia av registret. Vanligtvis är en bra idé att göra när du gör ändringar i registret.

11 Välj "Ja" för att spara en säkerhetskopia av registret och välja plats på din bärbara dator där du vill spara säkerhetskopian.

12 Klicka på knappen "Fix Alla utvalda frågor" för att snabbt låta programmet för att rensa registret. Om du vill granska varje objekt i stället, kan du klicka på "Fix Issue" för varje fråga tills du har helt rensade registret.

13 Klicka på "Stäng" -knappen registret rengöring är klar.

Malware

14 Ladda ner gratis Malwarebytes programmet från Malwarebytes webbplats.

15 Installera programmet och göra det möjligt att uppgradera om det frågar efter en uppgradering i slutet av installationen.

16 Klicka på ikonen Malwarebytes på skrivbordet för att starta programmet.

17 Navigera till "Update" -fliken och klicka på knappen "Sök efter uppdateringar". Detta kommer att uppdatera databasen till den senaste versionen. Klicka på "OK" när detta är gjort.

18 Navigera till "Scanner" -fliken.

19 Välj "Utför snabb skanning" och klicka på "Scan" -knappen. Låt programmet för att skanna din dator för någon dold skadlig kod eller virus.

20 När skanningen är klar kommer programmet att rapportera om den har hittat någon skadlig kod. Du kommer att se en lista av misstänkt skadlig kod och kommer att tillåtas att markera vilka objekt att ta bort. Klicka på "Ta bort markerade" och låta programmet ta bort frågor.

21 Starta om datorn när programmet uppmanar dig att göra det.

Superantispyware

22 Ladda ner gratis Superantispyware programmet från Superantispyware webbplats.

23 Installera programmet och göra det möjligt att sätta en ikon på skrivbordet.

24 Klicka på ikonen Superantispyware på skrivbordet för att starta programmet.

25 Låt programmet för att uppdatera sina definitioner om det uppmanar dig.

26 Klicka på "Sök igenom datorn" för att visa skanningsalternativen.

27 Välj de enheter på datorn för att skanna. C-enheten är oftast standard. Sedan se till att "Utför snabb skanning" är vald och klicka på "Nästa" -knappen.

28 Låt skanningen att köras på din dator.

29 Granska skannings sammanfattningen. Detta kommer att varna dig för eventuella problem skannern har funnit.

30 Klicka på "OK" för att se en lista med möjliga problem. Du kan välja vilka frågor du vill ta bort.

31 Klicka på "Nästa" och låta Superantispyware att ta bort frågor. Starta om datorn om du uppmanas efter skanningen.

Tips

  • Använd dessa program för att rengöra din dator regelbundet för att prestera bättre.
  • Var noga med att hålla dessa program uppdateras regelbundet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com