Hur man kan blockera en webbplats med kategorier

June 9

Medan Internet har många positiva egenskaper, kan det också vara en osäker plats för barn att leka, liksom en distraktion för anställda på grund av mängden av tvivelaktiga och stötande material tillgängligt på nätet. Webb-filtrering av program kan blockera material som administrerar programmet bedömer tveksamt eller olämpliga för en viss grupp av Internetanvändarna. Dessa program är beroende av en kategori blockering att blockera webbplatser som faller in innehållskategorier och därmed hålla dem borta från vissa ögon.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera en webbplats-filtreringsprogram, såsom K9 Web Protection eller SafeFamilies (se Resurser). Skapa ett administratörsnamn och lösenord under installationsprocessen, och sedan starta om datorn.

2 Starta webbfiltreringsapplikationen, och sedan logga in med administratörsnamn och lösenord som du skapade i steg 1.

3 Välj webbkategorier som representerar olika typer av innehåll och webbplatser som du vill blockerade. Till exempel, om du vill blockera Facebook och MySpace, välj "Blockera sociala nätverk." Du kan välja kategorier som mp3 downloads, alkohol, pornografi och peer-to-peer (P2P) fildelning. Webbplatser som tillhör någon av de blockerade kategorierna kommer inte att läsa på datorns webbläsare.

4 Välj specifika sökord som du vill använda för att blockera vissa webbplatser. Webbplatser som innehåller de valda nyckelord är blockerade på datorns webbläsare.

5 Klicka på "Spara" eller "Spara alla ändringar" knappen och stäng sedan webbplatsen-filtrering ansökan.

Tips

  • Testa inställningarna du matar in på webbplatsen-filtreringsprogram och justera dem vid behov för att säkerställa att du och andra datoranvändare kan fortfarande få tillgång till webbplatser som inte innehåller stötande material. Till exempel ställa in ett block på nyckelordet "bröst" skulle kunna hindra en användare från att komma åt information om bröstcancer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com