Skillnader mellan DDR och DIMM

September 17

Skillnader mellan DDR och DIMM


Förvirring över skillnaden mellan DDR och DIMM beror sannolikt på en missuppfattning av de två begreppen, och några relaterade begrepp, såsom RAM, DIMM och DDR. Kort sagt, är DDR en typ av RAM-minne som lagras på en DIMM, men det uttalandet inte vettigt om du & # 039; re inte säker på vad de termer betyder.

ram

RAM eller Random Access Memory är en typ av minne som används av datorn för korttids datalagring som tillåter lagrade data nås i valfri ordning. Denna slumpmässighet är där namnet kommer från. Liksom andra typer av flash-minne, är det en flyktig form av datalagring, vilket innebär att det kräver en konstant strömkälla för att lagra sina data. RAM har mycket snabbare tider åtkomst än ickeflyktigt minne såsom hårddiskar, och det lagrar program och filer som är i bruk.

DIMM

Skillnader mellan DDR och DIMM

En DIMM RAM

DIMM står för Dual Inline Memory Module, och det är den fysiska delen av en dator som RAM är i DIMM är långa, smala, tunna kretskort med flikar längs en kant. flikarna är översållad med platta metallstift som överför data mellan RAM och datorn. RAM själv är svart, rektangulära moduler på ytan av DIMM.

Typer av RAM

Olika typer av RAM kommer på olika typer av DIMM. Äldre DIMM har i allmänhet färre stift än nyare typer. Den första DIMM kallades SO-DIMM och hade 72 pinnar, medan DDR3 RAM har 240. DIMM med olika antal stift är oförenliga med varandra och kan inte installeras i datorer som inte är avsedda för den specifika typen av RAM.

DDR RAM

DDR RAM står för "Double Data Rate Random Access Memory", som kommer från det faktum att det är dubbelt så snabb som den typ av RAM ersatte. Det var först släpptes i juni 2000 och ersattes av dess efterföljare DDR2 RAM under våren 2003.

Skillnaden

Tekniskt sett är det ingen skillnad mellan DDR och DIMM, eftersom DDR RAM är en typ av DIMM. Skillnaden mellan DDR och DIMM är något som skillnaden mellan en Ford Focus och en bil. Till exempel, om du köper mer RAM-minne för din dator, kan du köpa en DIMM DDR RAM. Du kan också köpa en DIMM DDR2 RAM eller SDR RAM.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com