Hur du kopierar en C-enheten

March 17

Kopiera din lokala enhet, som också brukar kallas C-enheten, är ett sätt att skydda din dator och dina data. Skapa en säkerhetskopia kommer att se till att dina data inte försvinner. Dessutom bör datorn får ett virus, kan du enkelt bygga och återställa dina data med din säkerhetskopia av C-enheten.

Instruktioner

1 Kontrollera storleken på C-enheten. Gå till "Den här datorn" och sedan högerklicka och klicka sedan på "Egenskaper".

2 Komprimera C-enheten för att spara på diskutrymme. Detta kommer inte bara användas för att säkerhetskopiera eller kopiera utan att spara totalt utrymme och lämnar dig med mer ledigt utrymme för framtida bruk.

3 Välj ett medium för dig att överföra en kopia av C-enheten. Se till att alla medier du bestämmer dig för att välja det kommer att vara tillräckligt för att säkerhetskopiera din lokala disk eller C-enheten. Val kan vara en extern hårddisk, som är den mest föredragna metoden, en intern andra hårddisk (förutsatt att din dator har expanderbara slots tillgängliga), flera cd-skivor eller mini-minnen på minst 8 GB vardera.

4 Anslut eller sätta in kopieringsmedia. Om det är en extern hårddisk, kan den anslutas antingen genom en firewire eller en USB-kontakt som kommer med det. Anslut den till en ledig USB-port. För intern hårddisk, anslut den till en ledig plats i din dator. Läs instruktionerna för kompatibilitet. För mini flash-enheten, anslut den till en USB-hubb. För en CD, placera den i CD-facket.

5 Kopiera C-enheten. Gå till "Den här datorn" expandera på plustecknet, välj "C-enheten," högerklicka på "C Drive" och sedan klicka på "Kopiera". Du kan välja hela enheten eller välj filer om utrymmet är inte tillräckligt. Till exempel, för mini-minnen kan du behöva använda två; för CD, kan du behöva fyra eller fem CD-skivor för att kopiera till.

6 Överför kopian till en media val. Du kan högerklicka på de nya medierna genom att högerklicka sedan välja "Klistra in" eller genom att trycka på "Ctrl" och "V" samtidigt på tangentbordet. Välj enheten till vilken media kommer att överföras genom att bläddra datorns enheter.

7 Vänta kopian för att slutföra innan du kopplar. Du kanske vill behålla din externa hårddisk och intern hårddisk ansluten. Genom att göra så kan du skapa en back-up schema för att köra dagligen vid vissa tidpunkter för att utföra en automatisk back-up av dina filer, det här sättet kommer du inte förlora nytillkomna data varje dag. Du kan schemalägga detta i steg dagligen eller fullständig säkerhetskopia varje vecka.

8 Märk ditt exemplar. Detta är särskilt användbart innan du lagra CD-skivor och mini-minnen till ett brandsäkert kassaskåp. Märk den med titel och datum. Till exempel "Kopiera C Drive - månad / dag / år." För de interna eller externa hårddiskar, kan du kontrollera din backup programvara för datum att backa spåra filer.

9 Schema framtida kopiera eller säkerhetskopiera. Som tidigare nämnts, det är därför externa eller interna hårddiskar är mera föredragna; du kan bara ha en schemalagd uppgift att säkerhetskopiera filer dagligen och varje vecka. Men om du väljer CD eller mini-minnen, kom ihåg att schemalägga kopiering av filer minst en gång i veckan, eller när du har lagt stort arbete på lokal disk eller C-enheten.

Tips

  • Håll din CD och Mini flash-enhet i ett brandsäkert kassaskåp.
  • Lägg lösenordsskydd till media att hindra någon från att hacka sig in dina filer.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com