Hur ta reda på antalet objekt på min hårddisk

March 21

Hur ta reda på antalet objekt på min hårddisk


Bestämma hur många datafiler lagras på en viss hårddisk kan vara användbar information, särskilt i förhållande till det totala antalet tillgängliga utrymmet på enheten. Datorns hastighet korrelerar ofta till mängden information som lagras på din hårddisk. Lokalisera antalet filer på en viss enhet innebär en snabb och enkel process som alla kan utföra.

Instruktioner

1 Navigera till "Den här datorn", som antingen kan hittas som en länk på skrivbordet eller i menyn "Start".

2 Leta reda på hårddisken i listan som visas. Vanligtvis "C:" är den primära interna hårddisken där mest information kan hittas.

3 Högerklicka på hårddisken. Välj "Egenskaper." Du kommer att finna den totala mängden utrymme som dina filer upptar på hårddisken i gigabyte. Du kommer också att se ett cirkeldiagram som avbildar hur mycket utrymme du har använt i förhållande till den totala mängden utrymme på enheten.

4 Välj "OK" för att stänga fönstret Egenskaper. Öppna mappen för hårddisken du valt genom att dubbelklicka på den. Välj alla mappar genom att trycka på CTRL + A. Högerklicka på det markerade området och välj "Egenskaper". Vänta tills datorn har slutat räkna alla filer på enheten. Du hittar det totala antalet filer överst i fönstret Egenskaper.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com