Hur ansluta Linksys Wireless Router i ett befintligt nätverk

March 15

En trådlös router används för att dela en Internet-anslutning med trådlösa enheter som spelkonsoler, bärbara datorer eller mobiltelefoner som är kompatibla med Wi-Fi-anslutningar. En ledande tillverkare av trådlösa routrar är Linksys, även känd som Linksys by Cisco. Om du vill utöka ditt nätverk och lägga till trådlös kompatibilitet med en Linksys-router, måste du ansluta Linksys trådlösa routern i det befintliga nätverket. Det tar bara några minuter att installera och konfigurera din Linksys trådlös router och routerns säkerhetsinställningar.

Instruktioner

1 Strömmen till enheterna i det befintliga nätverket. Stäng av kabel- eller DSL-modemet och koppla bort Ethernet-kabeln från modemet.

2 Anslut en nätverkskabel till modemet och anslut den andra änden av nätverkskabeln till din Linksys-router primära anslutningsport. Detta är vanligtvis märkt "Internet", "WLAN" eller "WAN" och ligger på baksidan av routern.

3 Anslut Linksys router strömkabel till strömuttaget på baksidan av routern. Anslut strömadaptern till ett vägguttag eller grenuttag.

4 Anslut alla kabelanslutna enheter i nätverket i de tillgängliga Ethernet-portarna på baksidan av Linksys router. Slå på kabel- eller DSL-modem.

5 Slå på kabelanslutna enheter du är anslutna till Ethernet-portarna på din trådlösa Linksys router. Öppna en webbläsare på en dator ansluten till routern.

6 Skriv "http: //192.168.1.1” i webbläsarens adressfält och tryck på "Enter" för att navigera till inloggningssidan för Linksys routerns konfigurationsalternativ. Du måste konfigurera nätverks trådlösa säkerhetsinställningar.

7 Skriv standardlösenordet och användarnamn i textfält. Lösenordet och användarnamnet är oftast "admin" för båda värdena. Tryck på "Enter" för att visa Linksys konfigurationsalternativ.

8 Konfigurera din trådlösa nätverksnamn. Ange ett namn på din egen med upp till 32 tecken. Detta hjälper dig att identifiera ditt trådlösa nätverk när du ansluter trådlösa enheter.

9 Välj din trådlösa säkerhetstypen för att skapa ett lösenord eller säkerhetsnyckel för nätverket. Detta förhindrar obehörig användning av ditt nätverk.

10 Ändra administratörslösenordet och användarnamn för Linksys router. Spara konfigurationen och stänga webbläsaren. Routern är klar att användas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com