Hur man tar bort dubbletter av filer och tomma mappar i Vista

March 18

Hur man tar bort dubbletter av filer och tomma mappar i Vista


Windows Vista är ett operativsystem som har utvecklats av Microsoft. Om du märker en dubblett fil i ett av dina mappar eller skapat en mapp som inte har något i det, kanske du vill ta bort objekt från din dator. Detta kan frigöra utrymme om du har dubbletter av filer eller kommer att bidra med organisation om du har tomma mappar. Det är lätt att ta bort en fil eller mapp och tar lite tid att skicka objekt till papperskorgen och ta bort dem från datorn.

Instruktioner

1 Öppna mappen som har dubbla filen du vill ta bort. Om du vill ta bort en tom mapp, leta upp mappen på hårddisken.

2 Högerklicka på den fil eller mapp som du vill ta bort från datorn. En meny öppnas som har en lista med alternativ som du kan välja mellan att visa eller ändra filen eller mappen.

3 Välj "Ta bort" från listan. En ruta öppnas som frågar om du är säker på att du vill skicka filen eller mappen till papperskorgen. Klicka på "Ja". Ett duplikat fil eller tom mapp kommer nu att tas bort och skickas till papperskorgen.

4 Håll ned "Ctrl" och klicka på varje fil om det finns flera dubbletter av filer du vill ta bort från samma mapp. Högerklicka på en av de markerade filerna och klicka på "Ta bort". Klicka på "Ja" för att bekräfta att du vill ta bort filerna.

5 Öppna papperskorgen. Ikonen ska vara på skrivbordet. Klicka på "Töm papperskorgen" och eventuella dubbletter av filer eller tomma mappar kommer att tas bort permanent från datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com