Hur konvertera EXE till MSI-filer

October 1

Hur konvertera EXE till MSI-filer


En fil med .exe är en körbar programfil igen av Windows. Öppna filen kör programmet. På samma sätt är en annan typ av exekverbar en fil med ett MSI-förlängning. MSI-filer, så kallade Windows Installer-paket filer, kombinerar mjukvaru körbara information produktlicens, filassociationer, installation av behövs extra programvara (t.ex. förare), och många andra alternativ. Det är möjligt att konvertera EXE program till MSI installationspaket med hjälp av lämplig mjukvara.

Instruktioner

1 Använd Exe till msi Converter (gratis, se Resurser för länk). Detta program är det enklaste, alternativ för att konvertera exe installationsprogrammet filer .msi paket. Även om mycket mer förenklade än de alternativ som följer, gör det här programmet ger dig möjlighet att ange några enkla kommandoradsargument (kolla in listan över Microsoft kommandoradsalternativ i avsnittet Resurser). Till exempel anger "/ tyst" för att köra installationen utan att visa ett användargränssnitt.

2 Prova ett alternativ, såsom Advanced Installer (se Resurser för länk). Detta program fungerar genom att jämföra en systemavbildning före och efter installationen. Använda Repackager guiden Advanced Installer, kan alla användare snabbt skapa före och efter bilder för att bygga ett MSI-paket. Till skillnad från Exe till msi-omvandlare, har detta program många avancerade alternativ, till exempel möjligheten att ändra den grafiska temat för installatören, lägga filassociationer, drivrutiner och digitala signaturer till installera och att automatiskt uppgradera äldre produktversioner. Även om kanske inte lika kraftfullt som WinINSTALL LE (se nästa steg), har den en mycket mer användarvänliga och tillgängliga användargränssnitt, vilket gör produktiv användning av datorägare som inte är nätverksadministratörer.

3 Installera ett tredje alternativ programvara, WinINSTALL LE (gratis, se Resurser för länk). På ett liknande sätt som den Advanced Installer programvara, denna ansökan bygger också en MSI-filen genom att jämföra systemets bilder före och efter en installation. Med programmets Upptäck guiden kan du enkelt aktivera och capture-system ögonblicksbilder av den installerade programmet. Denna programvara syftar mindre mot den avslappnade datorns ägare och mer mot nät- eller systemadministratörer. Det är ett kraftfullt verktyg med många avancerade alternativ för att anpassa installationspaketet, men är mindre vänliga för den genomsnittlige användaren än alternativen ovan.

Tips

  • Advanced Installer och WinINSTALL LE varje arbete genom att fånga systemavbildningar före och efter installation. För bästa resultat i infångningsprocessen, var rekommenderar att du utför fånga distans på en ren maskin, för att säkerställa en frånvaro av störningar från program som körs.
  • Med WinINSTALL LE, kan du behöva först bunt .exe installation i en (typ projekt fil som används av WinINSTALL LE) .nai fil, och sedan använda programmet för att konvertera .nai filen till en MSI.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com