Hur man ställer in en videokamera till datorn

January 9

Om datorn inte kom med sin egen inbyggda kameran, ställer in och ansluter en extern kamera är inte svårt. En liten, billig webbkamera kommer snabbt ansluta till datorn. Du kan också ansluta en videokamera till datorn och använda den, särskilt om det är en digital videokamera. Din metod för att ansluta kameran till datorn kommer att bero på vilken typ av kamera du använder och vilken typ av video capture-kort installerat på datorn.

Instruktioner

1 Se om datorn har en video-capture-kort installerat. En IEEE 1394-kortet fungerar bäst. Om du inte har ett kort och kan inte installera en IEEE 1394, installera en analog videokort, av vilka många ansluter till en USB-port.

2 Anslut en webbkamera till datorn om det är kameran som du har. Få en kamera med en USB-anslutning om datorn har ett internt grafikkort eller ett med S-Video eller komposit pluggar om du använder ett externt kort. Kontrollera kamerans manual för att bekräfta det fungerar med ditt kort och se om det finns en mikrofon.

3 Fäst din digitala videokameran till datorn om du väljer att använda detta. Om datorn har en IEEE 1394-kort, använda en IEEE 1394-kabel. Annars kommer du behöva en plugg som ansluter till kameran och har pluggar för både grafikkort och datorns ljudingångar. En digital videokamera kommer ofta med en sådan kabel.

4 Använd en analog videokamera om det är allt du har tillgängliga. Detta kommer att ge dig den sämsta bildkvaliteten. Du behöver en kabel som kommer att ansluta till kamerans utgångsport och fånga kortets RCA komposit portar.

5 Ansluta en separat mikrofon om kameran inte har en. Detta kräver vanligen en mini stereo-anslutning. Om mikrofonen har en annan plugg (som en stor stereo), få ​​en mini adapter som kommer att ansluta till mikrofonen.

6 Hitta rätt ställe att ställa in kameran i närheten av datorn när du vet hur du ansluter den. De flesta webbkameror kan monteras på bildskärmen. En videokamera kan gå ovanpå huvuddatorn eller någon annanstans på skrivbordet.

7 Öppna videoredigeringsprogram. Gå till listan över tillgängliga videokällor och se till att programmet känner igen den anslutna kameran.

Tips

  • En IEEE 1394-kabel, även kallad FireWire, har en kontakt som ser ut som en sträckt, rektangulär hexagon.RCA kompositkablar har tre gula, vit och röd plugs.An S-videokabel använder en rundad plugg med fem stift på insidan. En mini stereokabel har den tunna kontakten med den rundade toppen och två svarta band runt den.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com