Ordbehandling i Google Dokument

August 1

Ordbehandling i Google Dokument


Google Dokument kan du skapa dokument, presentationer, kalkylark och ritningar med sina egna webbapplikationer, samt lagra och dela dem från din iGoogle-konto. Medan ordbehandlingsprogram i Google Docs har några av de finesser som program som Microsoft Word och Openoffice Writer erbjuda det faktum att det är en webbapplikation integreras med Google ger det unika möjligheter.

Så här öppnar det

Du får Googles ordbehandlare genom att logga in på ditt iGoogle konto, släppa ner menyn "Mer" och välja "Dokument". Klicka på "Skapa ny" på Google Dokument hemsida och välj "Dokument". Glöm inte att ersätta orden "Untitled Document" ovanför blå menyraden med ditt eget filnamn.

Användargränssnitt

Användare av Word och andra program populära ordbehandlingsprogram hittar utseendet på Google Dokument ordbehandling app betryggande välbekant. Standarden vyn visar en tom sida med en linjal över den för att ställa marginaler; det finns "File", "Redigera", "Visa" och andra rullgardinsmenyer och ett verktygsfält för att ställa stilar, typsnitt, motivering, kulor och siffror. De grundläggande funktionerna för ordbehandling är ganska mycket precis där du förväntar dig att hitta dem.

extra~~POS=TRUNC

Som en webbapplikation, har Google Dokument ordbehandling app några funktioner som inte finns i skrivbordsprogram. Eftersom ett dokument sparas i moln lagring, kan du komma åt det från alla Internet-anslutning, och redigera den med samma program. Detta gäller för handhållna mobila enheter också. Och delade dokument kan nås och redigeras av vem du utse utan behov av en separat ansökan. Googles kraftfulla dokument översättningsmotor är inbyggd i menyn, och du kan bädda in webbresurser genom att klicka och dra dem i dokumentet.

saknade funktioner

Det finns några saker Google Docs användare sannolikt att missa dock. Programmet erbjuder bara 20 teckensnitt, och du behöver inte möjlighet att lägga till din egen. Du är begränsad till en enda kolumn, och det finns inget sätt att lägga till textrutor. Det finns ingen Auto för tabeller, så du behöver för att utforma varje hand. Det finns ingen av de avancerade grammatikverktyg som finns i de flesta ordbehandlingsprogram, och sidinställningsalternativ inte skrivare känsliga.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com