Hur man lyfter 3G Memory Limit i Windows XP

July 29

Hur man lyfter 3G Memory Limit i Windows XP


Windows XP 32-bitarsversionen har ett systemminne gräns 3GB. För att komma åt större mängder minne, måste du installera 64-bitarsversionen av Windows XP Professional. Operativsystemet 64-bitars har en gräns på 128 GB RAM, vilket är mycket mer än ett system kan till och med har installerat på ett moderkort. Windows XP 64 lägger även till stöd för 64-bitars centralenheter. En 64-bitars enhet bearbetar data snabbare än en 32-bitars enhet, vilket ökar datorns prestanda.

Instruktioner

1 Navigera till din dator tillverkarens webbplats eller ring din datortillverkare för att avgöra om dina datorkomponenter är kompatibla med en 64-bitars operativsystem.

2 Spara alla data på enheten som du behöver för att hålla sig till flyttbara media, till exempel flash-enheter eller DVD-skivor. På grund av skillnaderna mellan en 32-bitars och 64-bitars operativsystem, måste du göra en ren installation av Windows XP när du flyttar till 64-bitars.

3 Sätt in Windows XP Professional x64 installationsskivan i din dator. Omstart. Tryck på en tangent på tangentbordet när du ser meddelandet "Tryck på valfri tangent för att starta från cd-skiva."

4 Tryck enter." Windows installationsinställningsskärmen visas. Läs igenom licensavtalet och tryck på "F8".

5 Tryck på upp och ner piltangenterna för att välja partitionen din 32-bitarsversionen av Windows XP använder. Hit "D" för radering. Hit "L" för att bekräfta partitionen deletionen. Välj opartitionerat utrymme och klicka på "C." Standard partitionens storlek använder alla tillgängliga utrymmet på enheten. Använd detta om du vill skapa flera partitioner. Tryck enter."

6 Välj den nyligen avdelade utrymmet och klicka på "F" för att formatera partitionen. Välj antingen NTFS eller NTFS snabbformatering för din formateringsalternativ. Välj formaterad partition och tryck på "Enter" för att installera Windows på den. Installationen Windows startar kopiera filer till den nya partitionen och startar automatiskt.

7 Klicka på "Nästa" på inställningssidan Regional and Language om standardinställningarna är felaktiga. Klicka på "skräddarsy" att åtgärda eventuella felaktiga inställningar. Klicka på "Nästa".

8 Skriv ditt namn och organisation i de medföljande fält. Organisationen fält är valfritt. Klicka på "Nästa". Hitta din Windows XP x64-knappen på baksidan av CD-fodral ärm. Ange denna nyckel och klicka på "Nästa".

9 Välj ett namn för din dator och skriva in det i datorn namnfältet. Du kan även ange ett administratörslösenord i detta fönster. Ett lösenord för administratörskonto krävs inte. Klicka på "Nästa".

10 Klicka på rullgardinsmenyn eller kalender om du behöver göra några ändringar i inställningarna för datum och tid. Klicka på "Nästa". Välj "typiska inställningar." Klicka på "Nästa". Skriv ett arbetsgruppsnamn om tillämpligt till hemnätverket miljö. Klicka på "Nästa". Windows Installer slutför installationen och startar datorn när den är klar. Ta din installationsskivan från datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com