Skillnader mellan bloggar och Twitter

November 11

För många webberfarna människor, förvirrande bloggar med Twitter verkar nästan omöjligt. Men om du inte är på toppen av de senaste trenderna på nätet, är det lättare än de flesta tror att blanda ihop de två. Bloggar och Twitter har några saker gemensamt, såsom att dela information på nätet. I själva verket är Twitter en form av blogging - microblogging, är det. Microblogg är en kortare form av bloggar, men Twitter och bloggar är fortfarande väldigt olika.

post Längd

En av de främsta skillnaderna mellan en blogg och en Twitter-profil är längden av inlägg. Twitter inlägg, som kallas "tweets," är begränsade till 140 tecken. Blogginlägg har inget tecken eller teckenbegränsningen och beror helt på önskemål av bloggare. Blogginlägg kan variera från ett par meningar på flera sidor, eller ännu längre. En av de vanligaste användningsområdena för Twitter är inklusive länkar till dina blogginlägg i dina tweets.

värd

Twitter profiler lagras på Twitter, vilket innebär att profilinformationen är på Twitter server och profilen URL är en förlängning av Twitter URL. Till exempel har en Twitter-profil URL "http://www.twitter.com/username." Bloggar, å andra sidan, har en mycket mer variation när det gäller hosting. Du kan använda en bloggtjänst till din blogg, såsom Blogger, Tumblr, WordPress.com och Typepad. När du värd din blogg på en bloggtjänst, kan du använda en förlängnings URL som en Twitter-profil eller så kan du använda din egen webbadress. Du kan också själv-värd bloggar, vilket innebär att de är på servern du köpt för ditt domännamn eller webbplats.

Formatera

I princip innebär bloggar är helt anpassningsbara - som webbplatser - och Twitter profiler är inte. Du kan anpassa din profil till viss del på Twitter, ändra bakgrund och färger, men inte alls på samma nivå som en blogg. Du kan ha så många sidor som du vill, olika typer av layouter, sidofält, menyer, annonser, banners och ganska mycket vad du vill på din blogg. Din Twitter profil är begränsad till dina Tweets, anhängare och annan information som är relevant på Twitter.

profiler

Profiler på Twitter låter dig ladda upp ett foto, ditt namn och plats, skriva en beskrivning av dig själv i 89 tecken eller mindre och skicka en länk till en webbplats eller blogg. Om du använder en blogg-värdtjänst, har du oftast möjlighet att skapa en online-profil som är ganska begränsad, men ändå innehåller mer information än Twitter. Om du har en egen värd blogg, kan du skapa din egen "Om mig" och inkluderar hur mycket information du vill ha.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com