Hur man använder en DataShark Tester

September 30

Hur man använder en DataShark Tester


Oavsett om du har ett litet nätverk som förbinder datorer i hemmet eller ett stort nätverk med hundratals nav på kontoret, är tillförlitligheten att nätberoende på fysiska kablar och anslutningar. Om en dator inte kan ansluta till nätverket, kontrollerar det fysiska nätverket kabeln och nätverksanslutning bör vara en integrerad del av felsökningsprocessen. Den DataShark testare gör att nätverksadministratörer att snabbt testa varje port för eventuella problem.

Instruktioner

1 Ta bort nätverkskabeln från vägguttaget. Sätt terminatorn av DataShark till vägguttaget för att starta testet.

2 Gå till datorrummet eller ledningar garderoben och hitta samband som motsvarar vägguttaget. Till exempel, om du arbetar med jacket D-25, leta efter en slits märkt D-25 på patchpanel.

3 Ta bort den befintliga nätverkskabeln från patchpanel och sätt den handhållna delen av DataShark enheten i facket. Vrid DataShark på och titta på cirkeln av ljus som det befogenheter upp. Varje lampa ska blinka i sekvens, då varje lampa ska förbli tänd Om alla fyra lampor inte komma på, du vet att du har en dålig anslutning.

4 Byt ut nätverkskablar eller anslutningar visat sig vara felaktig. Anslut nätverksutrustning i efter det att kabeln har bytts ut och testa din anslutning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com