Hur du ändrar en bärbar dator grafikkort

March 23

Hur du ändrar en bärbar dator grafikkort


Bärbara datorer erbjuder mobilitet och enkel transport, men tyvärr de är mycket svårare att uppgradera än stationära datorer på grund av sin ringa storlek och specialiserade proprietära delar. De flesta bärbara datorer är inte avsedda att vara spelautomater, så om du vill ha en högre prisklasserna grafikkort för att köra en grafikintensiva program som du kan behöva uppgradera det på egen hand.

Instruktioner

1 Dra ur strömkabeln från sidan av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och dra tillbaka batterispärren. Dra ut batteriet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

2 Hur du ändrar en bärbar dator grafikkort

Öppna den bärbara datorn så att skärmen är upp. Kontrollera den övre plastplatta som möter skärmen och se om det finns några skruvar. Ta bort skruvarna om den har någon eller i stället placera en skruvmejsel i skarven mellan den övre plattan och den större plastbiten som omger tangentbordet. Vicka skruvmejseln långsamt och försiktigt för att smälla topplattan löst.

3 Hur du ändrar en bärbar dator grafikkort


Dra ut den lilla kabeln som är ansluten från den övre plattan till moderkortet och sätta plattan åt sidan.

4 Hur du ändrar en bärbar dator grafikkort


Ta bort skruvarna som håller tangentbordet på plats och sedan dra tangentbordet bort försiktigt. Dra ur kabeln som ansluter tangentbordet till moderkortet.

5 Ta bort skruvarna som håller grafikkortet på plats och dra sedan bort moderkortet. Ställ det nya kortet i dess ställe och sedan återansluta skruvarna.

6 Anslut tangentbordet till moderkortet och sedan sätta tillbaka den på plats. Sätt tangentbordsskruvarna igen och sedan ersätta den övre plattan. Pop tillbaka batteriet i den bärbara datorn och sedan slå på den för att se till grafikkortet har installerats korrekt.

Tips

  • Vissa bärbara datorer har sina komponenter löds direkt på moderkortet istället för att använda skruvar. Om detta är fallet med din bärbara dator kan du inte ändra grafikkortet utan att köpa en ny bärbar dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com