Sätt att kommunicera mellan två trådlösa punkter

April 8

Sätt att kommunicera mellan två trådlösa punkter


En trådlös accesspunkt är en anordning som gör trådbundna enheter att ansluta till ett nätverk. I ditt hem eller kontor, en router eller gateway tillåter datorer, skrivare och andra enheter att kommunicera med varandra som delar av ditt hem Local Area Network.

Trådlösa åtkomstpunkter tillåter också bärbara datorer och andra Internet kompatibla enheter att ansluta till Internet via trådlösa nätverk. Den bärbara datorn eller annan enhet, är utrustad med en trådlös adapter som kommunicerar med åtkomstpunkten.

router

Sätt att kommunicera mellan två trådlösa punkter

Trådlösa routrar ansluta komponenter i ett lokalt nätverk.

Genom att använda trådlösa adapterkort eller USB trådlösa adaptrar kan enheter i hemnätverket tillgång till en trådlös router, som ansluter till ett bredbandsmodem och sänder en radiofrekvenssignal. Både routern och trådlösa adaptrar använder trådlösa 802.11-protokoll som fastställts av Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Enligt Netgear, en router innehåller en trådlös åtkomstpunkt som kan nås säkert. Brandväggar och säker autentisering förhindra obehörig åtkomst till nätverket.

LAN Bridge

Avlägsna områden i en stor anläggning kan anslutas med hjälp av en trådlös LAN-brygga. En bro är också användbar för anslutning av nätverkskomponenter som inte är 802,11-kompatibla med resten av ett nätverk. Enligt Wi-Fi Planet är LAN bryggor också användas för att ansluta trådlösa nätverk med större trådbundna nätverk.

Byggnad till byggnad trådlös brygga system innehåller flera viktiga komponenter. En mikrovågsugn Radiomodulen innehåller nätaggregatet, radiomodul och videomodulen för att sända radiosignalen. En justerbar maträtt ansluten till radiomodulen sänder signalen. Nätverkskomponenter ansluta via en hubb till modulen tillgång, som omvandlar data från nätverket till en radiofrekvenssignal. Den mottagande nätverket accepterar signalen och sedan omvandlar den till data i nätverket kan komma åt.

Radio Network Interface

Sätt att kommunicera mellan två trådlösa punkter

Nätverkskort tillåter datorer att ansluta till ad hoc-nätverk.

Nätverkskort, för att ansluta datorer till ett nätverk, sätt in en PCI-buss på äldre datorer. Nyare datorer har ett Ethernet-gränssnitt inbyggt i moderkortet. Båda gör det möjligt datorer att kommunicera peer-to-peer utan att använda trådlösa åtkomstpunkter.

Enligt Wi-Fi planet, är denna typ av trådlös anslutning möjliggörs genom att utnyttja AD-HOC funktionen som finns i standarden 802.11. Användare kan växla till AD-HOC-läge på datorer som är 802.11-aktiverade och bildar ett tillfälligt nätverk med två eller flera datorer anslutna trådlöst.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com