Hur spelar jag in stereoljud på en bärbar dator utan en linje i?

March 13

Hur spelar jag in stereoljud på en bärbar dator utan en linje i?


För inte så länge sedan, ljudinspelning teknik var oöverkomligt komplicerad och dyrbar för hemanvändare. Men snabbt ljudinspelning programvara och hårdvara utvecklats till att bli mycket mer användarvänligt och prisvärt, till den grad att praktiskt taget varje musiker eller ljud hobby i världen har råd att spela in sina egna ljudprojekt hemma.

Instruktioner

1 Köp en digital ljudgränssnitt. Med ingen linje i samband med den bärbara datorn, behöver du en hårdvaruenhet som tar en analog ljudsignal och konvertera det till ett format som datorn förstår. Ljudgränssnitt använda många olika anslutningstyper, inklusive USB, firewire, Lightpipe, SPDIF, och PCI, och sträcker sig från grundläggande gränssnitt som används för att spela in en kanal upp till 8- och 16-kanals gränssnitt som praktiskt taget ger dig ditt eget hem inspelningsstudio. Valet av vilken typ av gränssnitt för att köpa bör baseras på din budget och om olika typer av krav du behöver av ett gränssnitt.

2 Anslut ljudenheten till datorn. Oavsett vilken typ av anslutning ljudenheten använder, anslut den till lämplig port på datorn och slå på både datorn och gränssnittet. Beroende på gränssnittet, kan du dessutom behöva installera drivrutiner som är specifika för enheten innan datorn kan identifiera det.

3 Köp och installera programvara inspelning. Ungefär som gränssnitt program ljudinspelning varierar kraftigt efter pris och förfining, från den fria lätta Audacity att spela in branschstandarder som Pro Tools och Logic Pro. När du har valt ett program passar din budget och behov, installera det på datorn. Programvaran kan behöva konfigureras att känna igen din ljudgränssnitt; konsultera programvarans dokumentation för hjälp med detta.

4 Spela in ljud. Anslut mikrofonen, instrument, eller annan enhet som du vill spela in ljudprojekt. Spela in ljudet följa instruktionerna som är specifika för inspelningsprogrammet och gränssnitt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com