Hur kontrollerar jag Dell nätaggregat?

August 24

Dell laptop kan plötsligt stängas medan du arbetar med det på grund av en utarmad strömförsörjning. För att undvika situationer som denna - eller om du vill veta hur mycket ström som finns kvar i din Dell laptop --- Dell har verktyg hemma i sina bärbara datorer i Windows 7 som gör att du kan kontrollera batteriets status.

Instruktioner

Aktivitetsfältet batterimätaren

1 Håll muspekaren över "Batterimätaren" -ikonen på den högra sidan av aktivitetsfältet för att kontrollera hur mycket ström som finns kvar i batteriet. Detta nummer visas som en procent. Klicka på "Batterimätaren" -ikonen för mer energialternativ.

2 Högerklicka på aktivitetsfältet i Windows och välj "Egenskaper" om du inte ser en batterimätaren ikonen i Aktivitetsfältet. Detta kommer att ta upp en ny dialogruta.

3 Klicka på "skräddarsy" under "Meddelandefältet." Detta öppnar ett fönster som visar en lista över de ikoner som du kan visa på den högra sidan av aktivitetsfältet.

4 Klicka på pilen till höger om "Power" och välj "Visa ikon och meddelanden." Detta gör att batterimätaren ikonen för att alltid visa på den högra sidan av aktivitetsfältet.

Dell Battery Meter

5 Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen."

6 Klicka på "Maskinvara och ljud" och klicka på "Energialternativ".

7 Klicka på "Dell Battery Meter" i den vänstra rutan i fönstret Energialternativ.

8 Klicka på "Batteristatus" -fliken för att kontrollera status för din Dell laptop batteriladdning. Klicka på "Battery Health" -fliken för anmälningar om hälsan hos din Dell laptop batteri. Klicka på "batteritid" -fliken för alternativet att inaktivera batteriladdning utom på uppstart.

Tips

  • De flesta bärbara Dell-datorer som kör Windows 7 har liknande verktyg för energihantering. Rådgör med din bruksanvisning för att avgöra hur man kommer åt Dell strömhanteringsverktyg på din specifika modell av Dell laptop eller om din bärbara dator kör en annan version av Windows än Windows 7.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com