Hur man lägger två bilder samman med hjälp av MS Paint

October 14

Microsoft Paint är en enkel dator ritprogram som inte har olika funktioner i andra grafiska program. Eftersom MS Paint har så begränsade verktyg, och du kan inte ens öppna två filer i programmet samtidigt, det kan tyckas omöjligt att åstadkomma en grafisk projekt, såsom att sätta två bilder tillsammans. Med lite uppfinningsrikedom men kan du sätta två bilder tillsammans med MS färg.

Instruktioner

1 Starta Microsoft Paint på datorn. På de flesta Windows-system är Paint hittas genom att gå till "Alla program" och mappen "Tillbehör". Öppna den första bilden du vill redigera i Paint genom att gå till "File" och "Open" och hitta och dubbelklicka på bildfilen i fönstret som kommer upp.

2 Välj den del av bilden som du vill sätta ihop med den andra bilden. Klicka på "Rektangel Välj" verktyg, som visas som en rektangel gjord av streckade linjer i verktygsfältet, klicka på det övre vänstra hörnet av den del av bilden som du vill markera och dra musen medan du håller ned knappen för att dra en rektangel runt delen av bilden. Om du vill välja hela bilden, börjar valet i det övre vänstra hörnet av bilden och dra musen hela vägen till det nedre högra hörnet.

3 Kopiera den markerade delen av bilden genom att gå till menyn "Redigera" och välja kopiera eller genom att trycka på "Ctrl" plus "C" på tangentbordet. Stäng bildfilen.

4 Öppna en ny fil i Paint genom att gå till "File" och "Nytt". Klicka på handtaget längst ned till höger i bilden och dra den till höger och längst ner på skärmen för att göra den större så att båda bilderna som du vill sätta ihop passar i dokumentet.

5 Klistra in den första bilden eller en del av den bild som du kopierade i dokumentet genom att gå till "Redigera" och "Klistra in" eller genom att trycka på "Ctrl" Plus "V" på tangentbordet. Urvalet klistras automatiskt in i det övre vänstra hörnet av Paint-fönstret. Klicka på bilden, håll ner musknappen och dra bilden om du vill flytta den till en annan plats i Paint-fönstret.

6 Spara den nya Paint filen genom att gå till "File" och "Spara" väljer en mapp och ange ett namn på filen i fönstret som kommer upp. När filen sparas, stäng filen.

7 Öppna den andra bilden genom att gå till "File" och "Open" och dubbelklicka på filen i fönstret som kommer upp. Välj och kopiera bilden eller en del av den bild som du vill lägga till den första bilden på samma sätt som du gjorde tidigare. Stäng filen när du har kopierat val.

8 Öppna den nya Paint fil som du har skapat och i vilken du kopierat den markerade delen av den första bilden. Gå till "Edit" och "Klistra in" eller tryck på "Ctrl" plus "V" för att klistra in den markerade delen av den andra bilden. Klicka på bilden, som en gång pastor till det övre vänstra hörnet av Paint-fönstret, och flytta den till en ny plats, så att det går ihop med den första bilden på det sätt som du vill ha det.

9 Gå till "File" och välj "Spara". Den nya filen med de två bilderna sparas tillsammans i den mapp som du ursprungligen sparade den.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com