Hur man installerar Wildblue Satellite Internet

September 21

Hur man installerar Wildblue Satellite Internet


Som konsument kan du inte installera själv Wildblue Satellite Internet, som bärare inte tillåter det. Certifiering krävs för att kalibrera mottagningsskålen med satelliten. Till skillnad från satellit-tv-mottagning, innebär en satellit Internet-anslutning en komplicerad tvåvägs signal. Tekniker genomgå en omfattande utbildning och certifiering för att installera denna utrustning. Den genomsnittliga konsumenten inte har certifiering eller utbildning för att slutföra processen. Men vad du kan göra är att förbereda i förväg för din Wildblue satellit installation genom att säkra en maträtt plats.

Instruktioner

1 Procure satellit plan som passar dina behov från den lokala Wildblue satellit återförsäljare i ditt område. Köp planen och betala installations- och utrustnings avgifter.

2 Schema en installation möte.

3 Välj en fast plats med enkel tillgång på taket, under takfoten, på den sida av huset eller en stolpe för parabolantenn. Se till att inga träd eller byggnader blockerar sikt mot himlen.

4 Välj en plats i huset där du planerar att ha kabeln avsluta och sätta din huvuddator, router eller hubb där. Från denna plats, skapa ett trådlöst nätverk genom att köpa en trådlös router.

5 Ställ in datorn och den trådlösa routern på den valda platsen innan Wildblue teknikern anländer.

6 Låt tekniker tillgång till din dator efter att han har installerat skålen och kabeln och har hakat upp på vardera änden. Detta gör det möjligt för honom att ytterligare kalibrera skålen, ställa in modemet och aktivera systemet. Be honom att köra satellit kabelanslutning via den trådlösa routern.

7 Installera trådlösa nätverkskort i alla datorer i huset och konfigurera dem med programvara som tillhandahålls av routertillverkaren.

Tips

  • Kontrollera installationsspecialerbjudanden eller kuponger i ditt område för att minska kostnaderna. Om du bor i ett område som tar emot dåligt väder, såsom kraftigt regn eller snö stormar, vara beredd att ta itu med Internet avbrott under dessa tider.
  • Justera inte parabolantenn själv, eftersom du inte kan kalibrera den utan rätt utrustning. Om parabol blir skev (som är en sällsynt företeelse), ring återförsäljare att ha teknikern kalibrera skålen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com