Hur man installerar OSX 4 på en iBook G3 600

February 3

Mac OS X 10.4, med smeknamnet "Tiger" är den senaste versionen av Mac OS X som körs på en iBook G3 / 600 MHz processor. Installera Mac OS X 10.4 direkt från installations DVD på iBook-modeller som inkluderar en DVD-läsare. Annars ansluter iBook till en andra Macintosh med en DVD-enhet för installation.

Instruktioner

1 Sätt i 10,4 installations DVD i den optiska enheten i iBook. De flesta iBooks har en DVD-läsare, men en del är CD-only; Om DVD matas ut, fortsätt till steg 2. Annars vidare till steg 3.

2 Anslut iBook till en annan Macintosh med en DVD-läsare genom att ansluta en FireWire-kabel till FireWire-portarna på båda datorerna. Slå på iBook medan du håller ned "T" -tangenten. Detta startar den i "FireWire-hårddiskläge", och det verkar som en extern hårddisk på den andra Macintosh. Sätt i DVD-skiva i den andra Macintosh.

3 Dubbelklicka på installationsikonen i Finder-fönstret av 10,4 Installer DVD. IBook eller andra Macintosh kommer att starta från DVD.

4 Välj "Arkivera och installera" metod för installationen när installationsprogrammet frågar efter en installationsmetod, för att bevara befintliga data och inställningar på iBook hårddisk. Välj den interna enheten i iBook när du tillfrågas om ett mål destination för Mac OS X-installationen; detta kommer att heta "Macintosh HD" om du inte har tidigare ändrat namnet på din iBook hårddisk.

5 Koppla iBook från andra Macintosh, om nödvändigt, och starta om iBook. Det kommer att starta i 10,4 installationen. Följ Programuppdatering uppmanas att uppgradera ditt operativsystem och applikationer till de senaste versionerna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com