Hur man löser TAB-tangenten på en bärbar dator tangentbord

June 30

Hur man löser TAB-tangenten på en bärbar dator tangentbord


Problem med tabbtangenten på en annars fullt fungerande dator kan sätta på frustration. Fliken nyckel är en av de minst används knappar på ett tangentbord, så när det är den första knappen för att utveckla problem är det troligt att knappen inte bära ut. I många fall är de problem som orsakas av något under eller runt den knapp som inte tillhör och måste rensas ut.

Instruktioner

1 Stäng av datorn, ta bort det från laddaren och ta ut batteriet. Detta är ett viktigt steg för att följa för att förhindra skador och eventuella skador på datorn under stegen i denna process.

2 Tryck nedåt på tabbtangenten med mer tryck än normalt används när du skriver. Tryck inte alltför hårt, men använda tillräcklig kraft för att trycka på knappen ordentligt. Lyssna efter några knakar och känsla för motstånd; dessa är tecken på att smulor i tangentbordet orsakar ett begränsat rörelseomfång.

3 Montera sugröret munstycket på en burk med tryckluft under fliken tangenten och trycker ned sprayknappen för att blåsa komprimerad luft under nyckeln för att frigöra den från skräp. Prova fliken för att se om detta löser problemet. Om inte, flytta munstycket att skjuta i luften i en annan riktning. Fortsätt att göra detta tills du har besprutas nyckeln från toppen och botten och båda sidor.

4 Doppa en bomullstops i tvättsprit, trycka ner fliken tangenten och torka de omgivande sidorna att rengöra området några klibbiga ämnen som kan störa rörelsen av tab-tangenten.

5 Ta bort skruvarna längst ner på den bärbara datorn, skjut sedan ett plastkort (t.ex. ett kreditkort) mellan sömmen av toppen av tangentbordet och ned på tangentbordet och placera den runt sömmen att skapa separation. Lyft upp ramen runt tangentbordet och lyft tangentbordet för att exponera nycklarna under. Leta reda på tabbtangenten och tryckluft för att rensa den från skräp.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com