Hur man raderar en hårddisk partition i Windows 7

June 7

Hur man raderar en hårddisk partition i Windows 7


Ta bort partition på en hårddisk i Microsoft Windows 7 för att förbereda det för att bli en speglad, utökad eller fristående volym. Radera partitionen är en snabb metod för att radera data på en hårddisk partition i Windows 7, och det är ett logiskt steg i Windows 7 installationen. Använd raderade partitionen som ledigt utrymme genom att skapa en eller flera nya partitioner i det utrymme där den gamla partitionen var eller utöka en befintlig partition på utrymmet som tidigare använts av den borttagna partitionen.

Instruktioner

disk~~POS=TRUNC

1 Säkerhetskopiera alla viktiga filer och inställningar före att radera partitioner, även om data finns på en partition som inte är riktad för radering.

2 Klicka på "Start" (Windows Orb), "Kontrollpanelen" och "System och säkerhet."

3 Klicka på "Skapa och formatera hårddiskpartitioner" under "Administrationsverktyg." Ange administratörslösenordet om det behövs.

4 Högerklicka på den partition som ska tas bort och klicka på "Delete Volume" från snabbmenyn.

Installationsskiva fönster

5 Säkerhetskopiera alla viktiga filer och inställningar före att radera partitioner, även om data finns på en partition som inte är riktad för radering.

6 Sätt in Windows 7 installationsskivan i den optiska enheten. Avbryt installationsprogrammet när det körs samt alla andra meddelanden som visas.

7 Starta om datorn genom att klicka på "Start" (Windows Orb), pekar på menyn pilen till höger om "Shutdown" -knappen och klicka på "Starta om."

8 Tryck på "Enter" när systemet uppmanas att starta från CD / DVD-enhet.

9 Klicka på "Nästa" på språkvalsskärmen, och klicka på "Installera nu" på nästa skärm.

10 Acceptera licensvillkoren och klicka på "Nästa".

11 Klicka på "Anpassad (avancerat)."

12 Klicka på den partition som ska tas bort för att markera det.

13 Klicka på "Ta bort" och klicka på "OK" för varningsdialogruta för att ta bort partitionen.

Tips

  • Säkerhetskopiera alla filer på en enhet innan du raderar några partitioner. Windows 7 kommer inte att tillåta det primära startpartitionen eller partition som innehåller virtuellt minne växlingsfilen som ska raderas från Diskhantering. Känga från Windows-installationsskivan för att ta bort dessa partitioner.
  • All information på hårddisken kommer att försvinna så snart partitionen raderas, men det kan fortfarande återvinnas med data återvinning eller kriminaltekniska programvara. Att permanent radera informationen på en hårddisk det måste vara överskriven med ett mönster av ettor och nollor med ett program som specifikt för ändamålet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com