Hur man kan jämföra stationära processorer

October 23

Hur man kan jämföra stationära processorer


Processorn är hjärtat av en dator och är ansvarig för huvuddelen av datorns prestanda. Att välja rätt processor beror på vad du tänker använda din dator för. Många spel och videoredigeringsprogram, till exempel, kräver en medel- till högpresterande processor för att effektivt hantera all information. Internet, ordbehandlare och chattprogram, å andra sidan, inte kräver en kraftfull processor.

Instruktioner

1 Jämföra hastigheten för varje processor. Hastigheten på en processor är en viktig avgörande faktor för den totala prestandan. En fyra-core processor hastighet av 2.0GHz släpar samma processor med en hastighet på 2,5 GHz, till exempel.

2 Jämför antalet kärnor i varje processor. En single-core processor tar på sig hela lasten av en dators funktion, medan en multipel-core processor delar lasten mellan flera kärnor, vilket möjliggör snabbare och mer effektiv behandling.

3 Fundera på om processorn är en 32-bitars eller 64-bitars. En 64-bitars processor hanterar direktminne (RAM) mer effektivt än 32-bitars processorer, vilket möjliggör en mer effektiv dator. En 64-bitars processor fungerar bara om operativsystemet är också 64-bitars.

4 Tänk på skillnaderna mellan AMD och Intel-processorer. AMD och Intel är de två stora tillverkarna och deras processorer har olika funktioner. Vissa Intel-processorer, till exempel, bland annat Hyper Threading-funktionen, vilket ökar hastigheten på processorn. Andra Intel-processorer innehålla funktioner som hindrar virus från att infektera den, förbättra multimedia och tillåta processorn att intelligent klocka, vilket ökar processorns prestanda utöver dess typiska högsta tillstånd när det behövs. Alla AMD-processorer inkluderar Hyper Transport-funktionen, som mer effektivt hanterar energi, medan andra AMD-processorer innehålla funktioner som minskar buller och värme och sparar ström.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com