Hur byta från BIND till NSD

June 10

Berkley Internet Name Domain (BIND) och Name Server Daemon (NSD) är öppen källkod Domain Name Server (DNS) implementeringar som omfattar de DNS-tjänster på webbplatser Internets stamnät. BIND är den de facto-standard för IP-till-namn upplösning, men en del andra stora DNS platser köra NSD och andra DNS mjukvara för att förhindra en enstaka fel, det vill säga samma sårbarhet lätt replik på grund av samma eller liknande programvara .

Instruktioner

1 Ladda ner och extrahera bind2nsd till en lämplig katalog, eftersom du kan behöva få tillgång till den i terminalen. Kopiera named.conf fil och ändra namnet till "named.backup", eller något liknande. Öppna "Terminal" och typ "# ./install.sh" för att installera bind2nsd.

2 Kopiera bind2nsd.conf till "etc / heter" eller vilken mapp håller "named.conf" på DNS-servern. Skriv "bind2nsd" och klicka på "Enter". Markören ska tveka, och sedan återvända till prompten. "Nsdsync" driver också som ett skript, konvertera servern till NSD. Detta är den enda indikation på att "named.conf" fil överförs till NSD-format.

3 Starta om DNS-tjänsten och det bör vara igång i NSD.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com