Hur att sätta upp en e-postadress på Postfix

September 23

Hur att sätta upp en e-postadress på Postfix


Postfix är en öppen källkod-postserver som har utformats i forskningslaboratorier för IBM som ett avsett alternativ till den populära Sendmail-programmet. Även om utseendet på Postfix kan likna Sendmail, är det helt annorlunda. Några av fördelarna med detta utskick programmet är dess hastighet och säkerhet. Ställa in Postfix konto är ganska enkelt och kan fyllas i några få enkla steg.

Instruktioner

1 Ställ in din MX-post. Utan en MX-post, e-post som skickas till ditt e-postkonto kommer inte komma till dig. Om du har en webbplats med en DNS, kan sedan nätverksverktyg såsom pingability.com hjälpa dig avgöra om du redan har en MX-post och vilka inställningar.

2 Kontrollera om din server har POP3 aktiverat. Om den inte gör det, aktivera alternativet. POP3 är namnet på den tredje versionen av Post Office Protocol (POP). Det är den nuvarande standarden som används och stöds av de flesta e-tjänster, t.ex. Gmail, Hotmail och Yahoo mail.

3 Skapa dina kontouppgifter. Välj ditt lösenord och e-postnamn. Försök undvika att använda välbekanta objekt, till exempel namnet på ditt husdjur eller din födelsedag. Välj något som är säker men lika minnesvärd. Du kommer också att behöva välja din e-postadressen användarnamn.

4 Slutföra kontot genom att välja din e-postklienter. Logga in på din administrativa panelen och kontrollera Postfix konfigurationer. Att ta emot e-postmeddelanden som har skickats från andra domäner, anger de olika domäner som du vill att din server att ansluta till. Du hittar detta under avsnittet Allmänna alternativ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com