Hur du formaterar en enhet på Mac för att arbeta med PC

April 28

Hur du formaterar en enhet på Mac för att arbeta med PC


Mac Pro stationär dator använder samma typ av interna hårddiskar som gör en PC. Formatera en intern enhet på Mac så att det kommer att fungera på en dator kan göras med hjälp av Skivverktyg program som levereras med OS X-operativsystem på Mac. Tillvägagångssättet liknar formatera den interna enheten att arbeta med Mac Pro, endast i detta fall MS-DOS formatering alternativet används. Detta kommer att låta datorn att kunna läsa och skriva till den interna hårddisken på samma sätt skulle någon annan intern hårddisk som är installerad i den.

Instruktioner

1 Gå till det övre högra hörnet av Mac Pro och klicka på "Search" -ikonen. Skriv "Disk utility" i den öppna kolumn som visas bredvid "Search" -ikonen. Markera "Disk utility" text som visas i listrutan och klicka en gång på den för att starta diskprogrammet.

2 Vänta som Skivverktyg programmet listar alla hårddiskar som är installerade inne i Mac Pro. Klicka på den interna hårddisken som ska formateras så att det kommer att fungera på en dator från listan på vänster sida av hjälpprogram.

3 Klicka på "Radera" -fliken längst upp i programmets fönster. Välj "MS-DOS (FAT)" från rullgardinsmenyn bredvid fliken "Format". Namnge hårddisken "PC-enhet" i den öppna kolumnen under "MS-DOS (FAT)."

4 Klicka på "Radera" knappen längst ned till höger på Skivverktyg programmets fönster. Klicka på "Radera" -knappen på popup-fönster som visas. Väntar på att programmet forma den interna hårddisken på Mac så att det kommer att fungera på en PC.

5 Avsluta programmet. Gå till "Apple-menyn" och välj "Stäng" från rullgardinsmenyn "Systemtjänster". Koppla Mac Pro och vänta två timmar.

6 Öppna fallet med Mac Pro. Dra spaken på insidan toppen av fallet för att frigöra den interna Mac hårddisk som har formaterats att arbeta på en dator. Ta bort den interna Mac hårddisk. Argumentera tillbaka på Mac Pro och koppla in den igen.

7 Öppna datorlådan. Fäst bandkabeln från insidan av en tom hårddiskfacket till anslutningen på baksidan av den interna Mac hårddisk. Tryck på strömkontakten från insidan av det tomma hårddiskfacket i strömanslutningen på baksidan av den interna Mac hårddisk. Sätt den interna Mac hårddisken i den tomma hårddiskplatsen. Stäng PC fall och slå på datorn.

8 Vänta på "Ny hårdvara har upptäckts" popup-fönster ska visas och sedan försvinna. Vänta tills ikonen för "PC-enhet" att visas på skrivbordet. Använd den interna hårddisken som har formaterats på en Mac för att arbeta på en dator som du skulle någon annan hårddisk på datorn.

Tips

  • Bära ett antistatiskt band vid hantering av hårddisken så att du inte råkar skada den genom att sända statisk elektricitet till dess komponenter.
  • Allt som är på hårddisken formateras kommer att förloras när formateringen är slutförd.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com