Macromedia Dreamweaver 8 arbetsytan Komponenter

August 23

Macromedia Dreamweaver 8 arbetsytan Komponenter


Dreamweaver 8 är en professionell Web författarverktyg med en intuitiv arbetsyta som tillåter nybörjare webbdesigners att använda den också. Ursprungligen en Macromedia produkt, är Dreamweaver nu en del av Adobe-program familj och som sådan, integrerar sömlöst med andra Adobe-produkter, såsom Fireworks, Flash och Photoshop. Dreamweaver 8 är det sista fristående versionen av webbprogram innan det blev buntas i Adobes Creative Suite (CS) produktlinje.

Design Fönster

Dreamweaver 8 design fönster är en av de faktorer som gör programmet så vänliga mot nybörjare. Fönstret ser ut och beter sig som en ordbehandlare fönster. Allt du ser i det här fönstret när det gäller textläge, innehåll utseende och bildlayout är samma som du ser när du tittar på webbsidan i en webbläsare. Designen fönstret stöder dra-och-släpp som en genväg till att använda menyerna, så du kan dra bilder från fönstret Filer som sitter till vänster om designen fönstret för att lägga till grafiska element på din webbsida med ett klick.

kodfönstret

För de mer erfarna med webbdesign, Dreamweaver 8 ger ett fönster för att visa bara back-end-kod som skapar webbsidan. Du kan skriva direkt i detta fönster, använda HTML och andra webb språk, och tillämpningsfärgkoder taggar för att skilja dem från textinnehåll för att underlätta läsningen. För designers som vill ha lite av båda vyerna samtidigt, Dreamweaver 8 erbjuder också ett delat fönster med HTML-koden på toppen och designen syn på botten.

FTP-klient

Dreamweaver 8 har en inbyggd filöverföringsprotokoll (FTP) klient. Detta gör det möjligt att ladda upp och ladda ner filer mellan din lokala dator och webbservern utan att lämna programmet. FTP-klienten är en del av fönstret Filer som listar alla filer som utgör din webbplats. En uppåtpilen längst upp i fönstret Filer utför "Ladda upp" kommandot och en nedåtpilen utför "Download" kommandot. Alla knappar i Dreamweaver 8 kommer med "heta tips" som talar om vad knapparna gör, när du håller muspekaren över dem.

Egenskapsinspektören Palette och verktygsfältet

Egenskapskontrollen är en flytande palett som sitter längst ned på skärmen som standard. Verktygsfältet är en annan flytande palett som sitter längst upp på skärmen. Liksom alla Dreamweaver 8 Arbetsrum fönster kan du klicka och dra någon av dessa till valfri plats på skärmen för att passa dina arbetsvanor. Dreamweaver 8 sparar fönster och palettpositioner när du avslutar. Verktygsfältet erbjuder knappar för att lägga till olika objekt till en webbsida, till exempel bilder, hyperlänkar och tabeller. Egenskapsinspektören kan du redigera attributen för dessa olika objekt, t.ex. text utseende, bildformat och tabellcells egenskaper. Inspektören knappar ändras beroende på det objekt du välja på webbsidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com