Att välja rätt processor för dina behov

August 17

Att välja rätt processor för dina behov


Datorn enhet, eller CPU, är den viktigaste komponenten i en dator, eftersom det är den centrala punkten där datorn ingångs- och utgångsfunktioner samordnas. När du funderar på att köpa en ny dator processor, kommer du vill välja den bästa processor för din planerade användning. Om du bara ska använda datorn för ordbehandling och surfa på Internet, då kan du köpa en pålitlig processor som kostar mindre, och gör mindre än du behöver om du spelar nätverks 3D videospel.

Utvärdera dina behov

Innan du handlar för en dator, kommer du vill bedöma din personliga datorbehov för att avgöra den bästa datorns processor att köpa. Många hem datoranvändare behöver en dator som kan tillåta dem att surfa på webben, göra ordbehandling och göra grundläggande video och bildvisning och redigering. Ström datoranvändare som utför högintensiva datoroperationer såsom nätverks videospel eller titta på en hel del online filmer behöver en snabbare processor kan stödja flera program körs samtidigt.

jämföra Tillverkare

För datoranvändare som helt enkelt surfa på Internet och titta på film, både den nya i3 Intel-processor och nybörjar AMD-processor kommer att fungera tillfredsställande. Om du ska spela nätverks videospel på datorn, kommer du vill pris jämföra i5 och i7 Intel datachips, som kan den snabbaste multitasking på högsta nivå av prestanda. De senaste AMD-processorer har avsevärt förbättrat sina resultat för 3D-spel, men Intel-kretsarna förblir mer populärt alternativ för avancerade användare med detta behov. AMD Athlon 64 FX-chip är en av de populära high-end-processorer för användare som har ett behov av att genomföra stora volymer videoredigering, men Intels Core i7, med sin Turbo Boost och Hyper-Threading, kan göra fler funktioner på en gång.

Använd din budget klokt

När du väljer den bästa processor för dina behov, kommer din budget att spela en viktig faktor i ditt beslut. Många datoranvändare kommer misstag köpa den billigaste dator finns på marknaden, där om de tog lite extra tid att överväga fördelarna med mitten eller high-end-processorer, kan datorn stanna användbar längre. De senaste datorprocessorer har förändrats väsentligt prestandaskillnaden mellan låg- och avancerade dator chipset. Intel Core i3, till exempel, kommer att ge prestanda som lämpar sig för de flesta hemanvändare, där Intel i5 och i7 kommer att vara bättre lämpade för de datoranvändare som har ett omedelbart behov av att köra flera avancerade program samtidigt på sin dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com