Delar av en bärbar dator mus

December 15

Delar av en bärbar dator mus


Möss tjäna en viktig roll i din interaktion med persondatorer, vilket ger en fritt formulerad och mångsidig gränssnitt. De flesta datoranvändare omedelbart inse de delar som externt komponera möss - de rundade skal och klicka på knappar - men mer går på under ytan än du kanske tror. Laptop möss dela de grundläggande byggelement och delar av fullstora möss, den enda skillnaden är att bärbara möss - som bärbara datorer - tenderar att tillgodose mot portabilitet.

Inälvor

Delar av en bärbar dator mus

Insidan av en rullande boll mus

Inälvsprodukter av en bärbar dator mus - de delar som ingår i dess plastskal - gör det möjligt att fungera. De flesta bärbara möss har en av två typer av sensorer, eller den del av mus som spårar rörelser och översätter den till skärmen. Vissa möss anställa en mekanisk rullande gummiboll innesluten i en plastlucka medan andra, i allmänhet nyare, möss använder optiska elektroniska sensorer. Dessa sensorer använder en glödande Ijusemitterande diod, eller LED, laser som inte har några rörliga delar. Mus sensorer överföra data till "hjärnor" på musen, en tryckt, hartsbelagda kretskort som har ett gränssnitt integrerad krets. Kretsen samlar in data i form av rörelse och överför den via fototransistorerna till den bärbara datorns dataströmmen. Metall- och plastdelar som interagerar med kretskortet innefattar elektriska motstånd, kondensatorer, oscillatorer och integrerade kretsar tillverkade av metall, plast och kisel. För att passa sin kompakta hölje, inälvsprodukter av en bärbar dator mus är mindre än en stationär mus.

hölje

Delar av en bärbar dator mus

Plasthölje döljer många delar av den bärbara datorn musen.

Hårdplast komponerar det yttre skalet av en bärbar dator mus. Akrylnitril-butadien-styren gör oftast upp denna plast. Höljet har en rundad form som konturer till människans hand, platt på botten där den rullande bollen eller LED-ljus är utsatt. Nära framför en bärbar dator mus, under det område där användarens fingrar falla, enheten har vanligtvis två knappar. När du trycker på dessa knappar utlösa små elektriska växlar i musens inälvsprodukter. Möss som gjorts av datortillverkaren Apple - används ofta med företagets bärbara linje - har bara en stor knapp. Musen centrala läge ofta värd ett rullhjul, en gummiklädd hjul som gör det möjligt för användare att bläddra uppåt och nedåt visuella. På bärbara möss, höljet sker i allmänhet en kompakt form med fokus på portabilitet.

Förbindelse

Delar av en bärbar dator mus

Vissa möss uppvisar en tråd med en USB-anslutning.

Många bärbara möss ansluta till bärbara datorer via en lång utskjutande tråd - en svans-liknande tråd som ger objektet dess mus-liknande utseende - som slutar i någon form av ett kontaktdon, vanligtvis en Universal Serial Bus, eller USB, anslutning. För tydlighetens portabilitet, bärbara möss ofta trådlöst. I det här fallet, kroppen av musen har också en liten sändare, oftast på sin bakre, och kommer med ett ytterligare föremål som i form av en liten USB-mottagare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com