Hur man skapar ett Excel-ark från en AS400 buffertfil

December 20

Om du arbetar med en mycket AS400 filer under dagen, kan det vara bra att få din AS400 spool-filer till ett Excel-ark. Få dina AS400 spool-filer till ett Excel-ark kommer att göra det enkelt för dig att manipulera rapporter och dra saker som pivottabeller och diagram från data i din AS400 spool-filer. Skapa ett Excel-ark från en AS400 spool fil är mycket lätt om du har rätt programvara.

Instruktioner

1 Få AS400 och iSeries Rapport Downloader på datorn. AS400 och iSeries Rapport Downloader är ett program som du kan ladda ner på en Windows-baserad dator (se "Ytterligare resurser" nedan). Det finns en gratis 30-dagars testversion av programvaran; efter det, måste du köpa den (2009 kostnad: från $ 495 för en licens).

2 Starta AS400 och iSeries Rapport Loader. När programmet öppnas måste du välja AS400 spool-filer som du vill förvandlas till ett Excel-ark. När du väljer den plats där filerna ska du klicka på "Öppna."

3 Välj din produktion. AS400 och iSeries Rapport Downloader kan förvandla din AS400 till många olika filtyper, inklusive PDF-filer och Excel-filer .. För att skapa ett Excel-ark måste du välja "Microsoft Excel" från rullgardinsmenyn med "Nedladdat till: "mot mitten av skärmen. Du kan välja flera AS400 spool filer på en gång om du vill. Filerna kommer att noteras på den övre halvan av skärmen.

4 Ladda filen till Excel. För att få AS400 spool fil i Excel, måste du klicka på "Öppna" längst ned på skärmen när du har valt "Microsoft Excel." Detta kommer att börja skapa kalkylblad processen Excel.

5 Vänta tills filen för att konvertera till Excel. AS400 och iSeries Rapport Downloader upptäcker automatiskt vilken version av Excel är på datorn, och kommer att ladda AS400 spool fil i ett Excel-ark av denna version av Excel. AS400 och iSeries Rapport Downloader kommer att föra över eventuella rad eller kolumn raster från AS400 spool filen till Excel för dig. När filen är fullastad i Excel, kommer den nya Excel öppnar på datorskärmen och sedan minimera sig i aktivitetsfältet. Detta är vad gör att du vet att processen är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com