Hur Refill Canon Pixma Ip1700 bläckpatroner

October 7

Liksom en hel del skrivare, Canon Pixma Ip1700 delar sina uppgifter mellan två separata patroner. PG-40 patron håller svart bläck, medan CL-41 patron håller färgat bläck. (Tre olika nyanser av bläck - gul, magenta och cyan - kan kombineras för att göra någon färg tänkbara.) När bläcket torkar ut, kan du ersätta det med bläck från en refill kit, så att du kan fortsätta använda patronen övriga komponenter samt eventuella bläck kvar i andra inkwells. Processen är mycket enkel.

Instruktioner

1 Lägg ner några pappershanddukar på bänkskivan där du avser att arbeta, för att skydda mot spill.

2 Placera den tomma bläckpatronen på toppen av handdukar och leta efter tillgång till bläckhorn. Med PG-40, kommer det att vara på topp, i en liten torva strax under "B" på etiketten. CL-41 har tre inkwells, som du kan nå genom att ta bort den övre etiketten. Leta efter tre små hål: magenta vid klockan 12, cyan vid klockan 8 läge (dvs vänster sida) och den gula vid klockan fyra positionen (dvs höger- sida). Kontrollera att kassetten pekar i rätt riktning (så att du kan läsa "CL-41 Color" bokstäver på etiketten) när vi avgör vilka bläckhorn är som.

3 Punktera ett hål i den tomma bläckhorn på den plats du har noterat, breddning de befintliga hålen i fallet med CL-41. Om bläckhorn kit inte kommer med ett verktyg för detta, använda en vanlig borrmaskin med en 3 mm bit.

4 Fyll sprutan i bläck refill kit med 6 ml av den nödvändiga färgbläck (för CL-41) eller 20 ml av svart bläck (för PG-40). Sätt sprutan i hålet du borrade och gradvis fylla upp bläckhorn med bläck.

5 Ta bort sprutan och byt eventuellt överflödigt bläck i lämplig flaska från refill kit.

6 Sätta en bit tejp över hålet för att hålla det förseglade. Om du återfyllas CL-41, kan du bara byta ut etiketten.

7 Sätt patronen tillbaka i Canon Ip1700 skrivaren.

Tips

  • Det är oftast en bra idé att köra skrivaren via ett par rengöringscykler innan du använder den med en påfylld bläckpatron. Dessutom, om du har tid, kanske du vill låta patronen stå över natten innan du använder den. PG-40 och CL-41 patroner använda svampar, och den extra tid ger dem möjlighet att absorbera den nya bläck.
  • Var försiktig när du arbetar inte spilla bläck, det kan permanent färga kläder. Om du är orolig för det, prova påfyllning bläckhorn endast 3/4 av vägen. Man undviker spill och kommer fortfarande att låta patronen funktion under en lång tid.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com