Vad är definitionen av en Xeon processor?

October 9

Chip jätte Intel Corp har länge varit engagerad i en rad olika datorprocessor tillverkning av segment. Medan många människor är bekanta med Intels utbud för konsumenten utrymme, vissa kanske inte har hört namnet "Xeon" innan. Xeon är Intels processor för high-end server och arbetsstationsmarknaden, och det är en processor med en rik historia.

Vad är definitionen av en Xeon processor?

Historia

Infördes 1998, den "Pentium II Xeon" var en förstärkt upp version av konsumentprocessor Pentium II med vilken den delade sitt namn och vissa funktioner. Men för att göra processorn mer attraktivt för servrar, ökade Intel cacheminne, upp till maximalt 2 megabyte jämfört med de 512 kilobyte standard Pentium II. Dessutom Xeon cacheminne sprang på samma klockfrekvens som processorn själv, medan Pentium II cacheminne körde på hälften av processorns klockfrekvens.

Funktioner

Xeon har en lång historia av att införa funktioner som senare skulle bli tillgängliga --- även vanligt --- inne Intels konsumentprocessorer. Till exempel, Pentium II Xeon tillåtit användning av flera processorer i samma dator, en funktion som inte stöddes standard Pentium II. En annan Intel-teknik, Hyper-Threading, infördes först i en Xeon produkt 2002. Hyper-Threading tillåter en processor för att exekvera flera kommandon samtidigt, vilket ger effekten av flera processorer i en.

Pris

På grund av deras avsedda marknaden för företagsanvändare, har Xeon-processorer historiskt sett varit dyrare än Intels konsumentnivå erbjudanden. Den mest dyra Xeon-processor var priser på nästan $ 1700 under 2009, även om mindre dyra versioner fanns tillgängliga.

överväganden

För alla överväger en uppgradering till en Xeon-processor, är det viktigt att inse att köpet kan behöva kopplas med ett nytt moderkort och minne, vilket gör uppgradera en dyrt. År 2009, den senaste Xeon-processorer används en CPU-sockeln heter LGA 1366, vilket innebar att de inte kunde direkt ersätta Core 2 Duo-processorer.

expert Insight

Lika kraftig som Xeon-processorer är kanske deras prestanda fördel inte vara tillräckligt för att motivera priset för genomsnittskonsumenten. Dessutom, de senaste modellerna producerar betydande värme, kräver kraftfulla kylsystem. Även Xeon-processorerna är utmärkta i CPU-intensiva miljöer som en inspelningsstudio, kommer extra pengar måste budgeteras för ett vattenkylningssystem (eller liknande lösning) för att minimera dator buller.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com