Vad är orsakerna till en suddig bildskärm?

February 1

Vad är orsakerna till en suddig bildskärm?


När folk talar om en suddig skärm, de är, för att vara mer exakt, talar om en suddig skärm, vanligtvis på en persondator eller PC. Suddiga skärmar gör arbetar på en dator extremt svår och obehaglig. Vad mer kan de orsaka ansträngda syn och huvudvärk. I vissa fall men som dataexpert David A. Karp påpekar är själva bildskärmen inte att skylla. Om allt annat misslyckas, ta din dator till en reparationsverkstad. Du kan behöva en ersättare grafikkort eller andra delar.

checkar

Kontrollera att din bildskärmskabeln är korrekt ansluten till datorn basenhet. Om det har lossnat, kan detta vara orsaken till suddighet. Kontrollera menyalternativen på skärmen, normalt är tillgänglig med en knapp på framsidan, märkt "Meny". Ändra kontrast och ljusstyrka, fokus, horisontell och vertikal position, färg och skärmvisningsområdet, för att kontrollera om någon av dessa gör en skillnad. Använd den automatiska konfigurationsalternativet eller nollställa och har bildskärmen automatiskt konfigurera eller återställa sig själv.

Skärmupplösning

Om inget av dessa alternativ förbättrar situationen, enligt Karp, om du är en Windows XP-användare bör du högerklicka på en tom del av skrivbordet. Klicka på "Egenskaper" och fliken "Inställningar". Skjut "Skärmupplösning" reglaget tills blurriness avstår. För post-XP operativsystem, högerklicka på en tom del av skrivbordet och klicka på "Skärmupplösning." Windows rekommenderad inställning bör redan väljas. Klicka på nedåtpilen för att prova andra alternativ.

smutsiga Screen

Damm och smuts kan orsaka en datorskärm för att se suddiga. Typiska hushåll smuts kan vara orsaken, eller om du trycker på skärmen ofta handkräm och andra produkter på dina händer och fingrar kan hamna på efterkälken. Stäng av och koppla datorn och följ bildskärmens tillverkarens instruktioner, som varierar kraftigt, för rengöring av bildskärmen.

Du behöver glasögon

Om din vision har ändrats till den grad att man nu kräver glasögon, kan skärmen på din skärm är suddiga. Om andra objekt visas också suddiga, är det ett säkert tecken på att du behöver ta en synundersökning. Kontakta en optiker utan dröjsmål. Om du har några andra symtom i samband med din dimsyn, såsom huvudvärk, sjukdom eller yrsel, bör du gå och se din läkare, enligt Medline Plus.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com