Mac Mini OS Felsökning

July 30

Mac Mini är den minsta och billigaste Apple Macintosh-dator på marknaden, men Apple håller uppgradera den och göra den användbar. Du kan även köra en server för ditt hus via en Mac Mini. Den använder samma operativsystem som alla andra Mac, vilket innebär att den kan köra de flesta program du behöver. Ibland får du "snurrande hjul av döden" som innebär att Mini har frusit, så här är idéer för fastställande potentiella problem.

Grunderna

Först, som med alla Mac, som har en hel del saker på skrivbordet kan orsaka problem. Foton, ordbehandlingsdokument, nedladdningar eller andra filer ska lagras i mappar på hårddisken, inte spridda över skrivbordet. Även om det kan verka som en liten sak, kan ha röran på skrivbordet orsaka fragmentering av hårddisken och kan göra strax dyka upp i Mac OS. Du kan fortfarande ställa in alias för allt du behöver på skrivbordet genom att gå till funktionsknapp i ett Finder-fönster (klicka på "Action" och sedan "Skapa alias) eller använd Kommando-L. Alias ​​kan vara mappar eller filer, och de kan vara klickade och öppnade precis som alla andra mapp eller fil, men det faktiska objektet är någon annanstans. du kan också använda Dock för alias genom att dra ikonen för programmet, fil eller mapp på den där du vill ha det. Detta kommer att hjälpa till att hålla skrivbordet rengöra och förhindra att problem dyker upp.

behörigheter

Sättet Mac OS X fungerar är genom att tillåta eller underkänna tillgång till alla typer av data. Dessa behörigheter ibland trassla, och kan orsaka problem eller till och med kraschar. Ibland kan de hindra dig från att komma åt datafiler. För att åtgärda dem, använd Fix behörigheter i Skivverktyg. Öppna mappen Program på hårddisken, rulla ned till Verktyg och hitta Skivverktyg. Klicka på hårddisken i den vänstra kolumnen. Nedanför centrala fönstret, kommer två knappar visas. Du kan verifiera skivbehörigheter eller Reparera skivbehörigheter. Om du vill se om det finns problem, klickar du på Verifiera skivbehörigheter. För att åtgärda dem, klicka på Reparera skivbehörigheter. I många fall kommer detta att lösa operativsystemproblem.

Optimerande

Kör en disk reparation och analys program som Tech Tool Pro om Behörigheter fix inte fungerar. För att starta från skivan, starta om datorn medan du håller ned "C". När du kör från skivan, kan du göra analyser på hårddisken, programvara och operativsystem. Om du har säkerhetskopierat hårddisken, kör optimering programmet i Tech Tool Pro. Detta kommer att defragmentera hårddisken och göra ditt operativsystem fungerar mer effektivt.

ram

Om du får en hel del frysning eller Program som inte svarar meddelanden tvingar dig att tvångsavsluta, kan problemet vara att du kör för många program samtidigt. Du kan lösa detta genom att antingen inte köra så många samtidigt, eller genom att uppgradera din RAM-minne till maximum. Mer minne kommer att göra alla dina program, inklusive operativsystemet, kör bättre.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com