Hur fixar Windows XP Använda felsäkert läge Boot

June 21

Hur fixar Windows XP Använda felsäkert läge Boot


Windows XP innehåller en felsäkert läge boot alternativ som startar Windows XP med en minimal mängd av drivrutiner och programvara. Om Windows inte kommer att starta eller fungera på grund av ett problem med hårdvaran drivrutin, kan du ofta fortfarande starta Windows i felsäkert läge och åtgärda problemet. Felsäkert läge startar även Windows utan att starta program som är inställda för att automatiskt starta med datorn, förhindra virus och annan skadlig kod från att laddas. Systemåterställning ingår i Windows XP kan fixa en mängd olika hård- och mjukvaruproblem, och du kan köra det i felsäkert läge.

Instruktioner

1 Starta om datorn om det är på eller slå på den om den är avstängd.

2 Tryck på "F8" knappen upprepade gånger som datorn startar tills startmenyn visas på skärmen. Om välkomstskärmen eller stationär visas i stället för startmenyn, starta om datorn och försök att trycka på "F8" knappen igen.

3 Välj "Felsäkert läge" i startmenyn med piltangenterna och tryck "Enter". Om du har flera operativsystem installerade, välj "Windows XP" i menyn som visas efter att du valt felsäkert läge och tryck på "Enter".

4 Klicka på "Start" när felsäkert läge skrivbordet visas, peka på "Alla program", peka på "Tillbehör" peka på "Systemverktyg" och välj "Systemåterställning."

5 Klicka på "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt" i Systemåterställning fönstret och klicka på "Nästa".

6 Välj en systemåterställningspunkt från ett datum och tid när datorn fungerar korrekt genom att klicka på datumet i kalendern och klicka på gång systemåterställningspunkt skapades av Windows, klicka på "Nästa".

7 Logga in på datorn efter Windows återställs automatiskt din dator och startar den och klicka på knappen "Slutför".

Tips

  • Om denna process inte fungerar, prova att starta i felsäkert läge och välja en annan återställningspunkt.
  • Du kan skanna din dator och bli av med virus genom att köra en genomsökning med antivirusprogrammet i felsäkert läge. Virusen inte startar automatiskt i felsäkert läge, vilket gör att antivirusprogram för att ta bort virus som de kan inte i normalläge.
  • Välj "Felsäkert läge med nätverk" i stället för "Felsäkert läge" i startmenyn om du behöver få tillgång till Internet i felsäkert läge. Du kan inte komma åt Internet för att hämta antivirusprogram och uppdateringar i felsäkert läge.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com