Vad är datorbild Management?

July 11

Vad är datorbild Management?


Dator bildhantering är ett informationssystem för att lagra, hämta och distribuera bildbaserade filer över ett nätverk eller informationssystem. Mjukvaran som integreras med hårdvarugränssnittet (skannrar eller digitalkameror) i systemet är utformat för att katalogisera och indexera bilder som kan nås via en serverbaserat nätverk.

Funktioner

En dator bildsystem är en specialiserad arbetsstation utformade för att fånga och lagra digitala bilder till ett system för distribution till andra arbetsstationer eller databanker information. De flesta datorarbetsplatser är integrerade i högupplösta kameror. De flesta sjukhus integrera röntgenteknik med datorarbetsplatser att passera längs bildresultat till olika avdelningar.

Storlek

En dator bildsystem är vanligtvis inrymd i en mellannivå eller stor server. Eftersom bilderna är större än vanliga bildfiler, är inte ovanligt förvaring i terabyte området för ett bildhanteringssystem. Systemet innehåller också flera processorer, extra minne och stora back-up hårddisksystem på en maskin. Dessa system är distribuerade behandlingssystem, vilket innebär att bilder och andra program distribueras till andra arbetsstationer i tid.

typer

Bildsystem kan hittas i olika affärs industrier. Till exempel använder en rekord arkivaffärs avbildning för att spara pengar genom att minska pappersarbetet. Bilder av formulär fotograferas till servrar för ytterligare hämtning. Sjukhus använder dessa system för att hantera information som hänför sig till förfaranden såsom röntgen management, CAT-scan och MRI information.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com