Fördelar med Inaktivera Broadcasting av din SSID

July 11

Fördelar med Inaktivera Broadcasting av din SSID


Trådlösa nätverk har ökat i antal under de senaste åren beror delvis på den enkla installationen och den låga kostnaden för utrustning. Många restauranger nu har gratis Wi-Fi för sina kunder, som kräver sändning av deras SSID. Men många människor omedvetet sänder sina nätverks-ID för varje hackare i deras grannskap. Det finns vissa bestämda fördelar med att inaktivera SSID sändningar i det trådlösa nätverket.

Service Set Identifier

Service Set Identifier (SSID) är namnet på ditt nätverk som dyker upp när du söker efter tillgängliga nätverk. Datorer ansluter till ett trådlöst nätverk måste känna till SSID för nätverket för att gå med, och de får detta namn från antingen det trådlösa nätverket SSID-sändning, eller från datorn operatör som känner till SSID.

SSID Broadcasting

Fördelar med Inaktivera Broadcasting av din SSID

Var försiktig när du använder gratis Wi-Fi på din lokala kafé.

Trådlösa enheter sänder SSID för det trådlösa nätverket så att datorer i serien kan se det och ansluta till den. Detta är en stor fördel i ett kafé där gratis Wi-Fi är öppen och tillgänglig för alla kunder. Det finns vissa risker för kunderna, dock. Hackare också ofta sådana anläggningar och sända sin egen SSID som är mycket lik kaféet SSID. Många ovetande kunder har anslutit till hackarens genomslaget nätverk och gett upp bankkonto och kreditkortsinformation.

Säkerhetsproblem

Risken för att sända SSID för det trådlösa nätverket är att närliggande hackare kan se det och försöka att ansluta sig. Om du inte har säkrat ditt nätverk med en av de säkerhetsprotokoll, då de lätt kan få tillgång till nätverket och eventuellt din dator. Säkra signal genom att kryptera den med WEP, WPA eller WPA2 kan bidra till att säkerställa säkerheten i ditt nätverk, men med tanke på tillräckligt med tid en hacker kanske kan gissa sig in i nätverket.

Inaktivera SSID Broadcast

Även trådlös kryptering är en bra start på säkra ditt trådlösa nätverk, är det bästa sättet att stänga av SSID broadcast helt och hållet. Detta kräver att personer som har tillstånd att ansluta till nätverket att veta sitt namn (och kryptering lösenord), och alla hacker ser är ett meddelande om ett oidentifierat nätverk. Denna brist på reklam gör hacker leta efter ett enklare mål.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com