Hur man påskynda Windows Vista 32-bitars

September 12

Windows Vista är ett operativsystem för datorer som gjorts av Microsoft som släpptes före Windows 7. Windows Vista har olika versioner, inklusive Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium och Windows Vista Business, och var och en av dem har en något annorlunda uppsättning av inbyggda program och funktioner. Varje version av Vista kommer i 32-bitars och 64-bitarsversioner; 32-bitarsversioner av Vista är begränsad till att använda 4 GB RAM-minne (RAM), vilket kan begränsa multitasking kapacitet datorn och dess allmänna datorkraft. Det finns flera sätt att potentiellt göra Vista springa snabbare.

Instruktioner

1 Redigera dina uppstartsprocesser. Klicka på "Start" typ "msconfig" i sökrutan, tryck på "Enter", klicka på "Start", avmarkera rutan framför oönskade start-up process, och sedan klicka på "Apply". Processen kommer inte längre att starta när du startar datorn. Bara stänga av nystartade program som du förstår, såsom program som du har installerat efter att köpa datorn. Inaktivera vissa kritiska processer, såsom de med "Microsoft Corporation" anges som tillverkaren kan störa den datorns normal drift.

2 Avbryt onödiga processer som körs. Högerklicka på aktivitetsfältet, och klicka på "Task Manager". Klicka på "Processer" att välja någon oönskad process, och klicka sedan på "Avsluta process." Processen kommer att sluta, och frigöra systemresurser. Undvika multitasking för att begränsa onödiga processer. Återigen, bara stänga av processer som du förstår, så som drivs av program du har installerat efter att ha köpt datorn, som mediaspelare, chattprogram och nedladdningstjänster. Slutar viktiga systemprocesser, såsom de som anges med ett användarnamn på "System" kan orsaka fel.

3 Radera gamla, oanvända programdata. Klicka på "Start" och skriv "Program och funktioner" i sökrutan. Klicka på "Program och funktioner." Klicka på ett gammalt program som du inte längre behöver och klicka sedan på "Avinstallera". Du kan bli ombedd att bekräfta att du vill avinstallera programmet.

4 Köra hårddisken defragment processen. Klicka på "Start" och skriv "Diskdefragmenteraren" i sökrutan. Klicka på "Diskdefragmenteraren" och klicka sedan på "Defragmentera nu." Välj den enhet du vill defragmentera i listan över lagringsenheter, och klicka på "OK".

5 Slå på Windows Readyboost för att göra din flash-enhet fungera som extra minne över gränsen för konventionell RAM. Anslut ett USB-minne till en ledig USB-port på datorn, och välj "påskynda mitt system" när "Spela upp automatiskt" alternativ visas. Klicka på "Använd denna enhet" och justera reglaget på den högsta nivån under "Utrymme att reservera för systemhastighet" och sedan klicka på "Apply".

Tips

  • Kör ett program brandvägg och ett antivirusprogram hela tiden för att skydda mot skadlig kod som virus.
  • Om du planerar att sluta använda ett program, avinstallera det direkt så att du inte glömma det. Att låta gamla program för att ackumulera kan leda till låg hårddiskutrymme.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com