Kan du installera Windows XP om en version av Windows redan är installerad på datorn?

May 11

Kan du installera Windows XP om en version av Windows redan är installerad på datorn?


Även om Windows Vista och Windows 7 är mer stabila och kraftfulla operativsystem än den äldre Windows XP kan vissa PC-användare behöver för att köra denna äldre version. Detta kan bero på program eller hårdvara som inte är kompatibla med den nyare Windows-versioner. Det finns tre sätt att Windows XP kan installeras på en dator som redan kör en annan version av Windows.

dual boot

Windows XP kan installeras på en annan hårddisk partition till version som är installerad. Detta innebär att man tar en del av ledigt hårddiskutrymme, och i själva verket omvandlar den till en separat hårddisk. När datorn startas visas en meny där användaren vilken version de vill ladda upp, och eftersom båda partitioner är åtkomliga från antingen operativsystemet kan filer överföras mellan dem lätt.

Gästoperativsystem

Windows XP kan köras samtidigt med den nuvarande anläggningen som en "virtuell maskin." Detta kräver särskild programvara. Windows 7 kommer med ett program speciellt för detta ändamål, som kallas Virtual PC. Vista-användare måste installera ett program som Parallels Desktop eller VMWare. En gång installerat, dessa program tillåter Windows XP för att köra i ett fönster i värdoperativsystemet, vilket gör att program på båda versionerna att köra samtidigt.

ren installation

Även om Windows Vista och Windows 7 är i allmänhet att föredra framför XP, kan vissa datorer vara bättre lämpad för XP. Detta är ibland fallet med äldre, mindre kraftfulla maskiner som de nyare versioner av Windows kör alltför långsamt att använda. I dessa fall kan användarna torka hårddisken helt och sätta en ren installation av Windows XP i det tomma utrymmet. Alla data ska säkerhetskopieras innan du gör detta.

överväganden

För kraftfulla maskiner, är ett gästoperativsystemet en önskvärd lösning eftersom den tillåter användaren att växla mellan dem genom att klicka på ett fönster. En virtuell maskin gör använda upp en hel del minne, och för mindre kraftfulla datorer en dual boot skulle förhindra avmattningen som kan uppstå när man kör den. Detta innebär dock att för att växla mellan operativsystem, måste användaren starta om datorn, vilket kan göra att arbeta från båda versionerna svårare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com