Hur man rättar till en dators skivenhet

January 19

Hur man rättar till en dators skivenhet


Som med alla elektronisk utrustning, kan dator diskenheter ibland börja utveckla problem. Elektronik har en begränsad livslängd, och många saker kan påverka hur de fungerar. Datorskivenheter i synnerhet tenderar att vara petiga delar av utrustning. Det finns en mängd saker du kan göra, dock, både förlänga skivenheten livslängd och åtgärda de problem du upplever.

Instruktioner

1 Undersök skiva du använder. Om du börjar få problem med din dators skivenhet, är det första du bör alltid kontrollera datasidan av CD- eller DVD du försöker använda. Om skivan har några smuts, fläckar eller repor på det, kan detta hindra enhetens laser från att kunna läsa data. Rengör skivan med en mjuk, torr trasa innan du försöker använda den igen.

2 Rengör enhetens laser. På en dator skivenhet, den del av den enhet som skannar och läser data från skivan du använder är lasern. Om att laser är blockerad av damm eller smuts på insidan av själva enheten, kommer den inte att fungera korrekt. Använd en burk med tryckluft för att spruta ut enheten när dörren är öppen innan du fortsätter.

3 Se till att skivenheten har inte kommit kopplad från datorn. Om datorns skivenhet är intern, öppna upp fallet och ta en titt inuti. Det bör finnas en kabel som går från baksidan av enheten till datorns moderkort. Om denna kabel har kommit unplugged, koppla in den igen, eftersom det kan leda till att enheten inte fungerar alls.

4 Se till att USB eller Firewire-portar fungerar om du har en extern skivenhet som ansluts till datorn via USB eller Firewire. Anslut andra enheter som du vet fungerar och se vad resultaten är. Anslut skivenhet till en annan dator som du vet fungerar. Om portarna har gått dåligt, kan du behöva ta din dator till en reparationsverkstad och få dem ut.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com