CamStudio Tips

August 13

CamStudio är ett gratisprogram, öppen källkod skärmdump program som kan användas för att spela in vad som händer på datorskärmen vid en given tidpunkt. Detta kan vara användbart om du försöker att skapa en video eller webb handledning. Det är ett gediget program, men det finns flera aspekter på inrättandet av programmet och använda den.

Ladda ner och installera

Eftersom CamStudio är ett gratis program, det finns flera spegelplatser kan du gå till för att hämta det, såsom SourceForge.com. Klicka på länken för att ladda ner programmet till datorns hårddisk. Du kommer också att behöva en separat fil, förlustfri codec "Lame MP3." Hämta den här också. När du har båda filerna, installera dem på systemet.

Justera inställningarna

När du först öppnar CamStudio, måste du välja inställningar. Välj "Alternativ" i menyn och klicka på "Videoalternativ". En ny dialogruta öppnas. Du bör nu välja en kompressor. Kompressorer används för att hålla din videofil från att vara större än den behöver vara för ditt ändamål. Till exempel, om du vill ladda din video på YouTube måste du använda en kompressor för att se till att din video är inte större än 100 MB per 10 minuter video. Klicka på rullgardinslistan i dialogrutan för att välja en. En mycket effektiv fri kompressor är DivX. Klicka på "Konfigurera" för att välja den bithastighet (som för webben är bäst satt till 56). Du vill också ändra kvaliteten till 60, sväng av "autojustering" ställ in "Key Frame rate" till 30 och klicka på "OK".

Ställa upp till Record

Klicka på "Alternativ" igen och klicka på "spela in ljud från mikrofon" för att aktivera den. Nu under "Audio Options" klicka på "Audio Options främre mikrofon." I dialogrutan som öppnas återställa "Inspelningsformat" till något mindre. Klicka på "Välj komprimerat format" och ändra komprimering för att "Lame MP3." Nu använder "Region" alternativ för att ställa den storlek du vill fånga. sedan för att starta inspelningen, klickar du bara på den röda "Record" -knappen.

Laddar Din video online

Ett bra ställe (faktiskt den mest populära platsen) för att ladda din skärm fånga video på nätet är YouTube. Bara att gå till platsen och skapa ett gratis konto. När du har en, logga in och gå till din kontosida. Klicka på "Ladda upp" -knappen. När de nya sidan laddas, klicka på "Ladda upp Video." Bläddra till det videoklipp du gjort och ladda upp den. Det kan ta flera timmar innan videon är faktiskt synlig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com