Hur man använder en Dell Inspiron 5100

June 15

Släpptes i mars 2003, Dell Inspiron 5100 är en bärbar dator som ursprungligen utformad för att ge oerfarna användare av tiden med en mobil ersättning för den stationära datorn. I sin grundkonfiguration, 5100 kom utrustade med en 2,4 GHz Pentium 4-processor, 256 MB RAM, en 30GB hårddisk, en DVD / CD-RW-enhet och en 15-tums LCD-skärm. I de flesta fall, Inspiron 5100 kom också med Windows XP Home Edition förinstallerat; använder enheten och förbereder systemprogramvaran för Internetaccess är ganska enkelt.

Instruktioner

Drift

1 Sätt den bärbara datorns batteri i batterifacket om det inte redan är installerat. Batterifacket ligger nära den främre vänstra hörnet av anordningen; Tryck in batteriet tills du känner att det klickar på plats. Anslut strömkabeln till nätadaptern. Anslut nätadaptern till ett jordat eluttag. Anslut andra änden av nätadaptern till adapter porten på baksidan av den bärbara datorn, bredvid luftventilerna. Om du planerar att ansluta din bärbara dator direkt till en kabel eller DSL-anslutning eller att integrera den i ett trådbundet nätverk ansluter Ethernet-kabeln till porten på den bakre vänstra kanten av enheten.

2 Lås skärmen genom att skjuta spärren ligger på framkanten av den bärbara datorn; öppna skärmen. Tryck på strömbrytaren, som sitter under skärmen, nära mitten av den övre kanten av den bärbara datorn bas.

3 Låt den bärbara datorn att starta, sedan logga in på Windows. Om inget operativsystem är installerad, öppnar den optiska enheten genom att trycka på knappen på sin yttre panel (sitter på vänster sida av den bärbara datorn, nära fronten). Sätt i installationssystemet CD eller DVD och stäng den optiska enheten; Följ instruktionerna på skärmen.

4 Öppna menyn "Start" och välj alternativet märkt "Internet Explorer". När "Guiden Ny anslutning" visas, följ instruktionerna på skärmen för att ställa in din Internet-anslutning.

5 Leta reda på högtalarikonen i det nedre högra hörnet av skärmen. Dubbelklicka på den för att öppna ljudinställningarna och justera volymen till önskad nivå.

6 Öppna menyn "Start". Öppna fliken "Alla program". Undersök listor och välj det program du vill använda. Klicka på ett programnamn för att starta programmet.

Tips

  • Du kan växla talarens stum inställningen genom att trycka på "Fn" och "End" tangenterna samtidigt.
  • Om du är osäker på vilka inställningar för att ange när du konfigurerar din nätverksanslutning, kontakta din Internetleverantör eller nätverksadministratör.
  • Om den optiska enheten inte öppnas när du trycker på knappen i frontpanelen, sticka in ett uträtat gem i det lilla hålet i panelen; Skjut klämman tills enheten öppnas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2018 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com