Hur att ta bilder med Paint Shop Pro

December 16

Ibland vill du ändra en bild redan på datorskärmen; att göra det, kan du importera bilden eller en del av den i Paint Shop Pro genom att göra en skärmdump. Paint Shop Pro inte bara låter dig välja vad du vill fånga, men också möjlighet att göra avskiljning och hur många skärmbilder som du vill göra på en gång.

Instruktioner

Inställning Fånga Alternativ

1 Välj "Import" från menyn "File", sedan "Screen Capture" från "Import" undermeny och "Inställningar" från "Screen Capture" undermeny. Du kan i stället klicka på knappen Capture Setup på verktygsfältet Standard. Antingen visas dialogrutan Capture Setup.

2 Välj en av de "fånga" grupp box alternativ. Välj "Area" för att fånga en del av skärmen du definierar. Välj "Full skärm" för att fånga hela skärmen. Välj "Kund område" för att fånga de visade innehållet i ett aktivt program. Välj "Fönster" för att fånga en dialog om man är öppen; om inte, fångar denna huvudfönstret av ett aktivt program. Välj "Objekt" för att fånga en markerad del av ett aktivt program.

3 Välj möjlighet att utlösa fånga från "Aktivera fånga med" alternativ: "Högerklicka på" att utlösa fånga genom att klicka på höger musknapp, "Hot key" för att utlösa fånga med en tangent eller tangentkombination du definiera, eller "Självutlösare utlösare~~POS=HEADCOMP" att utlösa fånga ett visst antal sekunder efter etableringen vad som ska fångas.

4 Kontrollera "Inkludera markör" för att inkludera markören i den tagna bilden (detta alternativ är inte tillgängligt om du väljer "Area" som alternativ Capture).

5 Markera "Flera fångar" kryssrutan om du vill göra mer än en fångst i taget.

Utföra Capture

6 Klicka på "Capture Now" från dialogrutan Capture Setup om du är redo att utföra fånga direkt efter inrätta fånga alternativ. Om inte, klicka på "OK" för att bara spara fotograferingsinställningarna.

7 Välj "Import" från menyn "File", sedan "Screen Capture" från "Import" undermeny "och" Start "från" Screen Capture "undermeny. Du kan också trycka på" Shift "och" C "nycklar på tangentbordet eller klicka på knappen Starta Capture i verktygsfältet Standard. Paint Shop Pro minimerar till aktivitetsfältet i Windows.

8 Öppna eller visa fönstret, bild eller objekt som du vill fånga.

9 Aktivera capture genom att högerklicka med musen eller trycka på snabbtangenten du valde från "Aktivera fånga med hjälp av" alternativ. Om du väljer att ta en full skärm, en klient område eller ett fönster, är din fånga klar. Om du väljer att fånga ett område, kommer markören ändras till ett hårkors. Om du väljer att ta ett objekt, kommer ett föremål på skärmen omges av en rektangulär ram.

10 Fånga ett område genom att vänsterklicka på ett hörn av det område som du vill fånga. Markören kommer att visa en uppsättning dimensioner i pixlar. Flytta markören över det område som du vill fånga; en rektangel visas att omfatta det som dimensionerna ökar. Vänster klicka igen för att fånga det inneslutna området.

11 Flytta val objekt gränsen till objekt på skärmen du vill fånga och klicka på vänster musknapp för att fånga den.

12 Redigera eller spara den tagna bilden när Paint Shop Pro skärmen återställs.

Tips

  • Om du väljer att göra flera fångar, upprepa steg 1 till 6 i detta avsnitt tills du har gjort alla skärmbilder som du vill, och klicka sedan på "Paint Shop Pro" knappen i verktygsfältet i Windows för att återställa Paint Shop Pro skärm.
  • Om varken Capture Setup eller Start Capture knappar visas på verktygsfältet Standard, se relaterade eHow "Hur Anpassa Paint Shop Pro Toolbar" för instruktioner om hur man sätter dem.
  • För att kopiera från Paint Shop Pro själva skärmen, köra två kopior av Paint Shop Pro. Ställ dina fånga alternativ i ett exemplar, visa andra och utföra fånga.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com