Hur får man tips en hörlursutgång på en dator

April 11

Hur får man tips en hörlursutgång på en dator


En trasig hörlurskontakten fastnat inuti ett jack är en svår och känslig reparation. Om kontakten fästs utanför nära slutet av uttaget, kan du kanske att hämta det med ett par nål-tång eller stadiga pincett. Om hörlursuttaget i sig är relativt lätt att ta isär, kan du enkelt hämta kontakten och installera domkraften. Emellertid kan ta bort domkraften från en bärbar dator krävs en överraskande mängd arbete och kompetens. Om allt annat misslyckas, det finns en enkel och effektiv men riskfylld lösning.

Instruktioner

1 Applicera en liten vulst av superlim för att i slutet av en skarp tandpetare. Använd tandpetare för att tillämpa en ännu mindre mängd lim till den fria änden av den brutna hörlurskontakten (den ände som inte har fastnat inuti jack). Försök att hålla limmet bort från kanterna av den brutna ansikte, och tillämpa den minsta möjliga effektiva mängden.

2 Sätt in kontakten i uttaget och var noga med att inte röra vid insidan av uttaget med lim. Tryck på kontakten ordentligt i uttaget så att pressas samman halvorna av den brutna kontakten. Låt limmet torka. Se paketet med lim för torktider.

3 Dra den trasiga kontakten rakt ut ur uttaget. Vrid inte, och låt inte proppen att röra sidorna av uttaget om möjligt.

4 Upprepa steg 1-3 tills den trasiga spetsen hämtas.

Tips

  • Sätt alltid den minsta mängden lim möjligt på slutet av den brutna kontakten. Med hjälp av en serie av små program kommer att bygga upp en grov yta på ändarna av kontakten, vilket gör det mer troligt att nästa obligationen kommer att hålla. Lägga mer superlim kommer bara att göra det mer sannolikt att det kommer att pressa ut sidorna och permanent skada jack.
  • När du väljer din superlim, får den tjockaste gel med den lägsta torktid tillgängliga. Kontroll gelformuleringar är mindre benägna att läcka in i uttaget, medan en låg torktid kommer att hålla dig från att få frustrerad och använder för mycket lim.
  • Att få lim i hörlursuttaget kommer med största sannolikhet att gälla datorns garanti. När du är osäker, ta din dator till en reparationsverkstad.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com