Hur får Internet Service på en bärbar dator

June 11

Hur får Internet Service på en bärbar dator


Så du fick en ny laptop. Du har anpassat inställningarna, skapa ditt skrivbord och installerat all maskinvara och programvara; nu är du redo att surfa på webben. Här är hur du ställer in en trådbunden Internet-anslutning på en bärbar dator.

Instruktioner

1 Se till att Internet är på och kör på den plats du vill få en Internet-anslutning på. Om ingen service, ingen anslutning.

2 Anslut den bärbara datorn till (Internet Service Provider) ISP modem eller en router, beroende på vilket som är på plats, med nätverkskabeln. Se till att få en länk ljus (fast grönt eller gult ljus som visar att du är ansluten korrekt).

3 Slå på din bärbara dator och låt operativsystemet belastningen. Om din bärbara dator redan är påslagen, starta om den nu.

4 Starta din webbläsare. Internet Exploder eller Mozilla Firefox är två av de vanligaste. Om du använder en bärbar dator som köptes med en Microsoft Windows-operativsystem, bör Internet Explorer redan är installerad.

5 När du har loggat in, bör du kunna få på nätet. Om du inte kan ansluta till Internet, kontrollera din IP-adress (se tips nedan); slutföra processen igen, med början från steg ett.

Tips

  • Om du inte kan ansluta till Internet efter att ha följt stegen ovan, måste du ange ditt nätverkskort för att få en IP-adress automatiskt, och se till att det är att få ett IP från ISP modem som är på samma subnät. Med andra ord måste IP-adresserna matchar. Till exempel kan ett modem ge ut 192.168.1.10 och om datorn har 172.207.1.10, kommer du inte att kunna ansluta. Då måste du frigöra och förnya IP-adressen så att du får en IP på samma subnät av 192.168.1.x (x är ett heltal 0-255) från ISP.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com