Hur får man till VBA i Excel 2007

June 5

2007 års utgåva av Microsoft Excel kalkylprogram lagt till flera extra funktioner och effektiviserat många av menyerna. Tyvärr också gömde många av de mer avancerade funktioner som kan förvirra förstagångsanvändare, såsom Visual Basic for Applications (VBA) skärm. Om du vill använda VBA-kod i din Excel måste du ändra ett alternativ i programmet för att kunna visa VBA-menyn.

Instruktioner

1 Klicka på ikonen för Microsoft Office på det övre vänstra hörnet av Excel. Välj knappen "Excel-alternativ" längst ned i rullgardinsmenyn.

2 Navigera till "populära" fliken vid den vänstra sidan av fönstret. Leta reda på "Top alternativen för arbetet med Excel" rubrik.

3 Markera kryssrutan "Visa utvecklar fliken i menyfliksområdet" under "Top Alternativ" rubriken. Klicka på "OK."

4 Klicka på "Utvecklare" -fliken längst upp på skärmen. Välj "Visual Basic" alternativet under Microsoft Office-knappen för att få upp VBA-skärmen.

5 Dubbelklicka på "Blad1" inträde på vänster sida av VBA fönstret för att få en tom skärm. Skriv din VBA-kod i det tomma området. Klicka på de andra alternativen ark om du vill lägga till VBA-kod till de andra bladen i Excel-arbetsbok.

Tips

  • Om du vill automatisera enkla uppgifter med ett makro istället för att skriva ut din egen VBA-kod, kan du navigera till fliken "Visa" och klicka på "makron" längst till höger i fönstret.
  • VBA kan lägga till extra funktionalitet till någon kalkylprogram, till exempel att skapa ett klick knappar som användare kan interagera med att automatisera komplicerade matematiska förfaranden. Om du är osäker på hur man använder VBA-kod, det finns många tutorials på nätet (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com