Hur man beräknar en cirkeldiagram Online

January 24

Hur man beräknar en cirkeldiagram Online


Inte alla vet hur man beräknar och rita en cirkeldiagram från scratch. Lyckligtvis kan du använda online-verktyg för att beräkna och skapa cirkeldiagram utan att behöva ta itu med miniräknare eller gradskivor. Online cirkeldiagram verktyg är användbart om du har problem med att beräkna procentsatser och konvertera dessa till grader. Online cirkeldiagram säkerställa riktigheten i både beräkningar och visuell representation av dessa beräkningar, varje del av kakan är inte större eller mindre än det borde vara.

Instruktioner

diagrammet Go

1 Gå till ChartGo.com och klicka på "cirkeldiagram" under menyn "diagram".

2 Välj cirkeldiagrammet inställningar under avsnittet "sjökortsinställningarna". Justera bredd, höjd, dimension, orientering, teckensnitt, titel, färger och andra visuella och informations inställningar.

3 Mata in data i avsnittet "Chart Data". Skriv in namnet på varje sektor under menyn "X-axel Data". Ange motsvarande mängd av varje sektor i menyn "Y-axel Data".

4 Klicka på "Skapa diagram."

5 Se diagrammet och kontrollera att den information och grafikinställningarna är korrekta. Högerklicka och välj "Spara" för att spara cirkeldiagram till datorn.

NCE Barn Zone

6 Gå till National Center for Education Statistik Barn Zone (se Resurser). Välj "Pie" i "Välj en graftyp att börja" avsnittet.

7 Skapa din cirkeldiagram design i "Design" -fliken. Välj Alternativ för skuggningar, graf dimensioner och legend läge.

8 Klicka på "Data" -fliken. Skapa ett diagram titel, ändra antalet tårtbitar och färgen på varje skiva. Mata in titeln och mängden av varje sektor.

9 Klicka på fliken "Etiketter". Detta område tillåter användare att välja skapa diagrametiketter för sektorn och kvantitetsinformation. Välj position, teckenstorlek, typsnitt, teckenfärg och färg och märkesprogram.

10 Klicka på "Preview" -fliken. Klicka på "Skriv ut / Spara" fliken för att skriva ut eller spara cirkeldiagram.

schema Tool

11 Besök OnlineChartTool.com (se Resurser). Klicka på "Design diagrammet."

12 Välj "Pie" i "Design Graph" -fliken. Välj den typ av cirkeldiagram som du vill skapa: normal, munk, transparent eller donut transparent. Välj grafstil alternativ, inklusive färg, legend läge och lutning effekt.

13 Klicka på "Lägg till data" -fliken. Skapa ett diagram titel, titel färg och teckenstorlek. Välj antal sektorer som du vill inkludera i cirkeldiagram under "Data Set" och inmatningssektorn och kvantitetsinformation under "föremålsnamn" och "Value".

14 Klicka på "Etiketter och Font" fliken. Välj etikettdata alternativ, inklusive ställning dataetiketter, teckenstorlek och färg.

15 Klicka på "Förhands Graph" fliken för att visa grafen du har skapat. Gå till fliken "Spara och dela" för att spara grafen eller skicka grafen som ett e-postmeddelande.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com