Hur man raderar en hårddisk noga

October 19

Hur man raderar en hårddisk noga


Innan att bli av med din gamla hårddisk, är det en bra idé att radera känsliga eller personuppgifter som kan finnas kvar på den. Helt enkelt ta bort en fil inte helt ta bort data, det bara döljer det från användaren. Det finns många program tillgängliga som kan hämta raderade data. Även formatera hårddisken kan lämna små mängder data som kan hämtas av en dataåterställningsprogram. För att fullständigt radera data på en hårddisk, är det nödvändigt att använda en skiv sanitizing program, såsom Darik Boot och Nuke, känd som DBAN, som kommer att skriva över data flera gånger.

Instruktioner

1 Ställ in BIOS att starta från cd-enheten och starta datorn från DBAN CD. Den metod som används för att komma åt BIOS varierar beroende på tillverkare, men görs vanligen genom att trycka på "F1", "F2" eller "F12" -tangenten under uppstart.

2 Tryck på "Enter" vid "boot: _" prompt att starta DBAN i interaktivt läge. DBAN visar en lista över enheter på datorn. Använd "Arrow" för att välja den enhet du vill radera och tryck sedan på "Space" för att bekräfta.

3 Tryck på "F10" för att påbörja rengöringsprocessen. Programmet kommer då att radera alla data på enheten, inklusive operativsystemet. Processen kan ta flera timmar att slutföra.

Tips

  • Om du använder DBAN på en bärbar dator bör du se till att den är ansluten till en A / C kraftkälla, som rengöringsprocessen kan ta upp till flera timmar att slutföra.
  • Var säker på att du har någon data som du vill spara på en backup-skiva. DBAN permanent radera all information på enheten, med något sätt att återvinna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com